Paskamyrsky

Päädyin lukemaan vanhaa suomi24-keskustelua minusta/blogistani. Keskustelun johtopäätös tiivistyy siihen, että minä olen ylimielinen, heikkoitsetuntoinen ja arvoton nainen, joka perusteetta kuvittelee ansaitsevansa eläämänsä hyvän parisuhteen.

Teen itsekin monesti johtopäätöksiä ihmisistä, joiden kanssa en ole keskustellut. Siltikin koen näiden suomi24-ihmisten ajatuksenjuoksu epäreiluksi – liian suoraviivaiseksi. Miten he voivat sanella tällaisia asioita minusta tutustuttuaan minuun pelkän blogini kautta – tämähän on varsinaista yksinpuhelua.

 

Ylimielisyydestägiphy

Keskustelijoiden mukaan on väärin ajatella olevani jotain erikoista ja ansaitsevani ’top10 miehen’. Minusta siinä ei ole mitään väärää uskoa, että jokainen ihminen – minäkin – olen erityinen. En tiedä, mitä kansan ’top10 miehet’ ovat, mutta se, että haluan aitoa rakkautta minulle sopivan miehen kanssa – minun top10 mieheni kanssa – on täysin oma valintani. Itseasiassa toivoisin jokaisen tavoittelevan omaa ’top10:ään’ tyytymisen sijaan – olet top10-miehesi/naisesi ansainnut.

Ehkä olen hieman ylimielinen, narsisti tai mitä näitä on… Vaan eivätkö persoonallisuuden piirteet ole ylipäätään jatkumoita? Harva on tappiin asti ekstrovertti tai introvertti; olemme jossain pisteessä jatkumolla. Ja se piste voi vielä elämänvaiheiden aikana vaihtua suuntaan tai toiseen.

 

Huonosta itsetunnosta

Toisin kuin keskustelijat uskovat, minä EN kirjoita tätä blogia paikatakseni huonoa itsetuntoa; perustellakseni itselleni, että olen jonkin arvoinen. Itsetunnossani on toki parantamisen varaa, mutta sen paikkaamiseen käytän puhtaasti muita työkaluja, kuten Tinderiä, jossa jutustelen kaikkien keskustelun aloittavien miesten kanssa. Ihan vaan siitä syystä, että nautin saamastani huomiosta. Myös random-miesten pusuttelu baarissa tai heidän raahaminen kotiin yöksi on toisinaan toiminut laastarina itsetunnolleni.

Sen sijaan – blogia kirjoitan, koska tykkään kirjoittaa; kun sanon kaikki hulluimmatkin ajatukseni tänne, pystyn lopettamaan (tai ainakin vähentämään) niiden pohtimisen omassa päässäni.

 

Vääristyneestä arvomaailmasta

Arvomaailmani (’etenkin miesten suhteen’) on kuulemma vääristynyt. En usko, että arvomaailmoissa edes on oikeaa tai väärää – on toki erilaisia maailmoja, ja jollakulla arvot voivat olla jotain aivan muuta kuin minulla. Silloin minun on vaikea ymmärtää häntä. Kukaan meistä ei silti ole mikään Ukko Ylijumala, joka voi julistaa kenenkään toisen tapaa elää tai arvottaa ’vääräksi’. En pidä omaa arvomaailmaani kovin huonona; se on toki totta, että menneisyys ja toisaalta kokemattomuuteni miesten suhteen saa minut monesti tuntemaan ja käyttäytymään vähintäänkin epäloogisesti – vaikka ajatteluni ja aikeeni siellä taustalla olisivatkin alunperin hyväntahtoiset.

Se, että arvomaailmani ja tekemiseni ei aina ole synkassa, on toki valitettavaa, mutta hei; en minäkään ole täydellinen. Kuvittelen vain olevani. 🙂

t. Pauliina

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Paskamyrsky

 1. suomi24.fi kuuluu niihin osoitteisiin joista tulee mieleen kuvaus ”wretched hive of scum and villainy” 🙂

  Noin muuten, random-miesten pusuttelu baarissa ja heidän raahaaminen kotiin yöksi kuulosta kivalta. Jos olisin nainen niin todennäköisesti pitäisin tarkoituksella sellaisen elämänvaiheen, vähintäänkin testatakseni missä määrin miehet vastaavat luontodokkareiden vastineitaan.

  Millainen miestyyppi matkaasi yleensä lähtee?

  Tykkää

  1. Pakotit minut kääntymään google translatorin puoleen. 🙂

   Tuosta lyhyestä ’elämänvaiheesta’ on kyllä jo hieman aikaa… Silloin yleensä käännyin niiden baarin elostelijoiden puoleen, jotka osottivat riittävästi huomiota naurattaen ja tanssittaen – ei naisia ylipäätään vaan minua nimenomaan. 🙂 Jos nyt ottaisin jonkun matkaani, niin hänen pitäisi vaikuttaa vahvasti sellaiselta, joka haluaa jatkaa näkemistä myös jatkossa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s