On liian helppoo olla onnellinen

Johtuukohan pakokauhuni Kasipallon suhteen siitä, että hänen kanssaan on liian helppoo olla (onnellinen).

Olen ollut avoimempi kuin kuvittelin tässä vaiheessa olevani. Hän tietää paljon noloja juttuja minusta – kuten kuivan kauteni ja valikoituja kömmähdyksiä Tinder-miehistäni. Mutta yhtälailla olen jakanut kipeitä asioita kasvamisesta ja ihmissuhteistani. Jos aiempien deittieni kanssa olenkin onnistunut pitämään yllä jonkinlaista suojamuuria – miettinyt, kannataako tätä sanoa nyt tai ylipäätään ikinä – niin Kasipallon kanssa olen unohtanut tällaisen vieraanvaraisuuden ja itkenyt keskustan kahvilassa avautuessani – lähes vahingossa – eräästä kipeästä muistosta.

Minussa ei taida olla niin minkäänlaista fillteriä.

Olen näin avoin, koska Kasipallolle on helppo puhua. Luotan siihen, että hän ei säikähdä tai karkaa luotani, vaikka paljastaisin mitä tahansa (tai ainakin melkein mitä tahansa).

Aika ainutlaatuinen tunne.

Samaan aikaan minua huolestuttaa, kuinka helppoa on olla näin. Eikö olisi hyvä kokea pientä epäilyä, että ’kannattaako tätä nyt kertoa’? Epäilen kyllä paikoitellen, mutta kerron lopulta kuitenkin, koska luottoni häneen on niin suuri. Ja toisaalta on ihana jatkuvasti testata, ettei luotto ole vain kuvitelmaa; Kasipallo tosiaan katsoo läpi kaikkien kummallisuuksieni. Ainakin vielä toistaiseksi.

boring_0En ole huolissani siitä, miltä näytän ilman meikkiä pieruverkkareissani, miten hölmösti vastaan hänen viesteihinsä, mitä hän ajattelee pinttyneistä rutiineistani – kuten siitä, että ostan aina samoja asioita kaupasta – tai mitä tarkoittaa, jos istumme vierekkäin telkkaria katsellen ja rikomme hiljaisuuden vain huokaistaksemme, kuinka puhki olemme.

Uskomatonta – mutta taidan juuri valittaa siitä, että tapailemani mies on sellainen, jonka kanssa voin olla täysin oma itseni. Välillä kaikki on niin vaivatonta ja minun näköistäni, että mietin, miten tämä eroaa yksinolostani? Mikä on se kipinä joka tekee meistä parin eikä siskoa ja veljeä? Kai sellainen pieni tutina pitäisi tuntua vielä näin alkuvaiheessa?

t. Pauliina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s