Vieläkö käyt suihkussa?

Työpaikoilla on on tärkeää kehittyä ja kehittää jatkuvast; arvioin oma työtäni ja tehokkuuttani päivittäin. Pomot kokevat tekevänsä sinulle palveluksen työntessään pöydällesi työt, joihin voisi palkata neljä lisäkäsiparia. Ja onhan se jossain määrin palvelus: vain tekemällä uutta oppii uutta. Yritykset hyödyntävät ’meidän työelämän keltanokkien nälkää oppia vanhasta, osaamista ja intoa tarjota tuoreita näkökulmia – hommaan kuin hommaan. Oma ongelmani on ainakin se, että koen olevani kaikkivoipainen; en ikinä kieltäydy tarjotusta hommasta. Ja vaikeaahan kieltäytyminen olisikin, kun tarjotut projektit ovat olleet niin mielenkiintoisia.

Jossain vaiheessa kuitenkin pieni ääni pään sisällä kuiskaa, että nyt on mennyt överiksi. Ystäväni mukaan minulla on kaikki  tosin vielä kondiksessa – en ole masentunut, sillä pesen yhä hiukseni eikä minulla ole itsetuhoisia ajatuksia. Itsemurha tai muu äärimmäinen itsensä satuttaminen on aina saanut minut kavahtamaan – se kai kertoo, etten ole koskaan ollut niiiiin masentunut. En voisi kuvitellakaan olevani niin poikki ja itsekäs, että jättäisin läheiseni elämään sellaisen menetyksen kanssa. Läheisiä ihmisiä tulee kuitenkin aina olemaan – ainakin minun elämässäni. Toivon ja uskon niin.

69e6020c47da57a45c08ca045f8aa560-stressed-humor-thank-goodness-its-fridayMutta puhtaista hiuksista huolimatta koen olevani tällä hetkellä hieman uupunut. Istuttuani tänään salin jälkeen sohvalle ja päätettyäni, etten tekisikään illalla töitä, aloin kummastella, mitä muuta voisin tehdä kotona ollessani, jos en töitä. Yleensä rentoutuessani lähden pois kotoa harrastusten tai ystävien pariin. Kotona vaan ’hoidan asioita’ ja pyöritän arkea. Olen ihan unohtanut, miten nauttia yksinolosta aidosti lukemalla kirjaa tai katsomalla Netflixiä. Oikeastaan nämä vaihtoehdot ei edes tunnu kovin rentouttavalta – pikemminkin turhalta, kun niihin ei liity ihmiskontaktia tai niitä tehdessään ei edes suorita mitään ’oleellista’.

Minusta on tullut työnarkki – jokaisen sinkkumiehen unelma. Onneksi pian on loma – taidan olla jo sen tarpeessa. 🙂

No, jospa koitan tässä löytää Netflixistä jotain koukuttavaa katsottavaa…tai ehkä selaan Tinderiä…tai…

t. Pauliina

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s