Kuka musta pitää huolen?

Bachelorette partyilla tarkoitetaan tarkoitetaan viikonloppua, jossa nuoret naiset, cowboy-hatut päässään, kiskovat kilpaa baaritiskillä shotteja ja ehdottavat paidanriisumista ja yhteiskuvaa jokaiselle vastaantulevalle miehelle…

Osallistuin viikonloppuna hieman erihenkisiin polttareihin; polttareihin, joissa viina ei tosiaankaan virrannut. Sen sijaan keskusteltiin aikuismaisesti mm. lapsista, tumblr_mhwnpg5kjq1rkqdauo1_500talonrakennuksesta ja kotiaskareista. (Minua lukuunottamatta) osanottajat olivat jo jättäneet sen ’villin elämänvaiheen’ taakseen – mikäli sellaista koskaan oli ollutkaan – ja siirtyneet vakiintuneeseen suhteeseen. Mikä tarkoitti siis sitä, että heidän miehensä soittelivat ja viestittelivät jatkuvasti; ’miten siellä menee?’ ’mikset oo vastannu mun viestiin?’…

Minut ilmeisesti tunnettiin porukassa sinä ainoana ’bilehileenä’, joka mielellään tissuttelee, kokee duunit elämänsä tarkoitukseksi ja pyörittelee miehiä silloin tällöin ihan vaan huvikseen, koska ei oikestaan kaipaa mitään pysyvää. Tiesin polttareiden olevan lähtökohtaisesti kuivat ja ajattelin alunperin itsekin olla selvinpäin, koko viikonlopun, mutta… Sitten… Kaikki se keskustelu puolisoista, lapsista, talonrakennuksesta ja viimeistään ne puolisoiden ’check-up-soitot’  saivat pääni hajoamaan; pidän elämästäni, mutta siinä porukassa en tuntenut oloani kotoisaksi lainkaan. Mietin, että mitä helvettiä minä teen elämässäni; töitä ja dokaan? Pitäisikö minun ryhdistäytyä ja löytää elämääni jotain… muutakin? Onhan minulla ystävät ja perhe, mutta miksi minussa on silti se tunteeton tyhjiö, jota turrutan nikotiinilla, ylettömällä sokerinsyönnillä, ylitöillä, liikunnalla ja alkoholilla. Toiset näistä ’käsittelytavoista’ on toki ihan positiivisia riippuvaisuuksia, mutta osa on vaan lapsenomaista pakoilua.

Tavoilleni uskollisena, päätinkin siis riipaista pienet kännit piristääkseni itseäni tämän polttariporukan aikuisuuden keskellä.

Mikä siinä on, ettei aikuinen nainen kykene kuuntelemaan näitä perhekeskusteluja ja käsittelemään omia ajatuksiaan simppelisti aloillaan istuen? Mistä se pahanolon tunne tulee, ja miten jurrit sitä asiaa ainakaan auttaa? En tietenkään vetänyt mitään hiprakkaa kummempaa (ja mielestäni polttareissa kuuluisi juoda), mutten oikein osaa puolostautua mitenkään muuten; välillä mulla vaan hajoaa pää niin totaalisesti tähän vahvana olemiseen. Elämä (tai ainakin arki) on yhtä työtä, kaipaisin sitä ’perhettä’ tai jotakuta luottoihmistä – voisinko minäkin joskus tukeutua johonkuhun toiseen? En osaa kuvitella itseäni äitinä, mutta jotain muuta pehmeyttä kaipaisin. Se, mikä nyt muille näyttäytyy juhlimisena ja elämästä nauttimisena, on oikeastaan sitä, että yksinäisyydessäni sekoilen viikkoni läpi; töissä pidän tietysti ohjat tiukasti käsissäni, mutta vapaalla turrutan itseäni milloin mitenkin – ja kun lähdemme baariin ’katselemaan valikoimaa’ niin keskityn vaan siihen biletykseen ja itseltäni pakoiluun

Kirjoitan kuin mikäkin alkholisti – yritin sanoa siis, että oikeasti haluaisin vain käpertyä kotisohvalle oman kullan kainaloon, mutta mulla on tainnut hirttää kaasu kiinni. En osaa oikein päästää lähelle; en osaa olla olematta vahva – jopa vähän kova. Ulospäin se näyttää varmaan ihan hauskalta, mutta ulkokuoren alla en olekaan niin eheä. Oikeasti haluaisin vaan leväyttää säröni jonkun jalkojen juureen ja sanoa; voisitsä pitää musta huolen?

Veikkaan, että mulla on PMS-oireita – ne yhdistettynä tähän hentoiseen darraan vetää mielen matalaksi. Ainut mitä mun pitää tehdä on: pull my shit together ja alkaa taas pitää huolta itsestäni.

t. Pauliina

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Kuka musta pitää huolen?

  1. Jälleen kerran samaistun niin täysillä. Oikein vihlaisee tajuta, että tää teksti kuvaa mua ihan täysin. Onneks itelläkin on PMS päällä. Voi selittää asian sillä ja jatkaa pakoilua.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s