Kumpi saa olla oma itsensä?

giphy2Mietin tässä…

Luon blogissani listoja toimivista Tinder-profiileista, kielletyistä keskustelunaiheista ensitreffeillä, miksi rakkaudentunnustusta ei saa tehdä liian aikaisin ja niin edelleen… Ja samanaikaisesti tehdessäni näitä listoja uskon, että jokaisen meistä pitäisi saada olla, tehdä ja sanoa juuri siten kuin itselle sopii; antaa kaikkien kukkien kukkia vaan.

Jos annan tällaisia ohjeita, mitä muiden (/miesten) tulisi tehdä ja mitä ei – mikä on oikeanlaista käytöstä ja mikä ei – niin kehotanko minä muita olemaan vähemmän oma itsensä – että heidän tulisi käyttäytyä niinkuin minun mielestäni on oikein ja rimmaa yhteen minun kanssani. Minä saan olla oma itseni, mutta mies ei – mikäli miehessä on jotakin ’vikaa’ (hän on vaikkapa liian innokas), hänen tulee päästää yli omasta olemuksestaan ja sen sijaan mukautua minun omituisuuksini. Vaan mistä minä tiedän, kuinka vaikeaa hänen on ylipäätään ymmärtää, millaista malttia ja käytöstä häneltä toivon tai kuinka kiduttavaa hänen on sillätavalla hillitä tunteista puhumista ja olla erossa. Käyttäydyn aina näissä tilanteissa ikäänkuin se, että tunteeni syttyvät hitaasti, olisi jotenkin suurempi risti kantaa.

tenorOlen kerran jos toisenkin kokenut, kuinka toisen innokkuus saa minut karkaamaan. Olen kirjoittanut siitä näkökulmasta, että eikö mies voisi hieman hillitä ja pidätellä itseään; tarvitseeko sitä heti olla kertomassa tunteista; eikö hänen tunteensa voisi kehittyä yhtä hitaasti kuin minun tunteeni (tai eikö hän voisi ainakin ilmaista ne vasta siinä vaiheessa kun minäkin alan olla samalla aaltopituudella); ja eikö hän voisi ottaa opikseen, jos kehotan häntä antamaan tilaa ja viestittelemään harvemmin.

Voin tehdä blogiini listoja toiveistani ja ’säännöistä’, joita noudattamalla mies miellyttää minua todennäköisemmin; millaiselle profiilille painan sydäntä tai millaisella aloitusreplalla huomioni saa kiinnitettyä. Samanaikaisesti tiedostan, että meidän kaikkien pitäisi kuitenkin olla omia itsejämme (itsejämme ei voi olla suomea). Voin antaa vinkkejä, joista lähteä liikkelle; nimetä asioita, joita miettiä omassa olemuksessa, käytöksessä ja profiilissa; miten muut ehkä näkevät sinut ja toimintas, koetko itse olevas sellainen ihminen, ja jos et, niin silloinhan pieni oman itsen hienosäätö on ihan ookoo.

Mutta loppujen lopuksi sinun, minun, meidän täytyy voida olla omia vitsejämme. Jos nainen/mies ei kestä sitä että instagram-tililläsi on 102 selfietä, sitä että puhut avoimesti tunteistas, peloistas ja existäs tai sitä että haluat istua kylkikyljessä joka ilta, niin ehkä ette vaan lähtökohtasesti oo niin sopiva mätsi. Tietysti toisen kummallisuuksia tulisi sietää ja niistä pitäisi jopa oppia tykkäämään, mutta point being; jos se toinen ei jotain ainutlaatuista ominaisuuttasi – jopa vahvuuttasi – kestä ja pyrkii sitä jatkuvasti eliminoimaan, niin ei sen niinkään kuuluis mennä. Kaikki kukat saa kukkia – ehkä on ennemmin aika siirtyä toiselle kukkapellolle kukkimaan omansukuisten kukkien kanssa – pellolle, jossa kukaan ei joudu tärkeissä asioissa epätasapainoisesti miellyttämään toista tai antamaan periksi omassa itsessään.

Ei kaikessa tarvitse sietää näitä muiden asettamia normeja ja standardeja siitä, mikä on hyvin, oikein tai sopivaa. Jos ehdottomasti haluat, niin jätä ne suihkussa otetut aurinkolasikuvat Tinder-profiiliis – ehkä sut on tarkoitettu niillä löytämään joku, tykkää sun tavasta ’olla vinksallaan’.

Ps. Mitä tulee yli-innokkaisiin miehiin, oon silti sitä mieltä, että innokkuuden hillitseminen on helpompaa kuin tunteiden väkisin lietsominen.

t. Pauliina

Mainokset

6 kommenttia artikkeliin ”Kumpi saa olla oma itsensä?

 1. Hei Pauliina,

  Sisältöä on vaikeampi muuttaa, joten muuta ulkoinen olemus vastaamaan sisältöä. Eli vaihdat vaan Stoccan meikkiosaston K-Raudan valikoimiin 🙂
  Tosin tämän Blogin ansiosta, mielikuvani sinusta on senverran raffi. Taitaa olla tekemätön paikka. 🙂

  Tykkää

  1. Jaajuu, Että hyttysmyrkkyä kainaloon Nivean sijaan. 🙂 Kyllä silti mieluiten työstän sitä sisäistä osiota! Oon ulkoisesti varmaan sellainen pullantuoksuinen, hymyilevä naapurintyttö. Kun taas avaan suuni vaikutan naisia narraavalta naapurin Reiskalta. Ja rempseä olenkin. Paitsi sydämenasioissa, joissa muistutan lähinnä paniikkihäiriöistä Hevoshullun taakse piiloutuvaa luokan hikipinkoa.

   Tykkää

 2. Hei Pauliina,

  Oletko Itse ajatellut, millaisen kuvan annat itsestä? Vaadit Miehen sopivan sinun muottiisi, Mies luulee sinun haluavan kuulla tunteista ja sitoutumisesta. Ulkonäkösi ja käytöksesi on Extroverttiä, mutta kuoren alla on hiljainen ja monimutkikas tunne-elämä.
  Pinnallisuus ajattelee, että onpas komea mies.. onhan sen oltava myös juuri sellainen ajatusmaailmaltaan kuin minä Itse. Koska hän on Tinder Match. Totuus on sitten raadollisempi, kun toisen kovalevy pelaa Ristinolla ja toisen ratkoo Fysiikan yhtälöitä.
  Onko oma vikasi, että annat vääriä lähestymismerkkejä miehille.?

  Don´t hate players, hate Game.

  Tykkää

  1. Heippa Jari – naulankantaan! Jospa saisin sen sisäisen, mutkikkaan tunne-elämän yhtä smoothiksi kuin mitä ulkoinen olemukseni, niin alkaisi se kuuluisa lyyti kirjoittaa! 🙂

   Tykkää

   1. Mä voin taas kerran niin samaistua tähän. Ulkokuori on sika smooth and cool but sit sisällä kyllä mennään pyörremyrsyä melkoisen usein 😀

    Mut mä oon kanssa aina sitä mieltä, että oikeesti sä voit jotain ominaisuuksia vähän hallita mut koskaan ei kuuluis kokonaan muuttua. Että kyllä kaikille löytyy sellanen kaveri joka oikeesti tykkää susta just tollasena kun oot ja jos ei niin sillon ei ole se oikea sulle. Joo mäkin oon kyllä välillä vähän hullu, ja annan sen myös näkyä. Jos joku on ok sen kanssa niin bravo, jos ei niin sit ei voi mitään 😀

    Tykkää

   2. Niin ihana kuulla! En oo ollenkaan varma, saanko ilmaistua itseäni aina ajatuksiani riittävän selkeästi… Tuskinpa kun ne ajatukset on itsellekin aika harvoin selkeitä. 😀 Hyvä, jos tästäkin sillisalaattitekstistä sai ees paikoitellen kiinni! Ja samaa voin sanoa sinulle – joku nimenomaan nauttii niistä sun pyörremyrskyistä. 🙂 Älä vaan luovu niiden tuomasta jännityksestä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s