Perseelle ei perusteta ihmissuhteita

Kuulostanen hieman kiittämättömältä, mutta… Oltiin työporukalla vetämässä vanhat kunnon lärvit – seurueessamme oli siis monenikäistä miestä ja naista – sinkkua ja varattua – ja minä pääsin (ylläri!) vastailemaan pohdintoihin siitä, miksi olen sinkku.

Työtoverini kommentoi: ’En ymmärrä, miksi oot sinkku… kaunis nainen, hyvä tanssimaan ja sulla on hyvä perse’.

e7b9fab578148ba24Sepäs se, hyvälle perseellehän ne kestävät parisuhteet ovat kautta aikojen perustuneet. Tää ylistävä kommentti harmitti minua hitusen siksi, että kollegani luetteli vain ulkoisia asioita. Olen aina uskonut, että sisäinen kauneuteni (aitous, nokkeluus ja huumorintaju) on se kiinnostava asia minussa. Nämä ominaisuudet olisi myös jopa jotain sellaista, joka kehittyy (toisin kuin takapuoleni). Luonteenpirteistä ilmenee aina uusia ulottuvuuksia, johon ihastua syvemmin. Ulkoiset seikat sen sijaan eivät ole kestäviä – takapuoleni ei jaksa taistella painovoimaa vastaan vuosikymmeniä – eikä niihin voi rakastue siten kuin luonteeseen.

Tinder-mätseiltä ymmärrän ulkoisten seikkojen kehumisen – eiväthän he ole nähneet (vielä) mitään muuta. Mutta luulisi kollegoideni, jotka ovat viettäneet aikaa kanssani, korostavan nimenomaan luonnettani – sen vuoksihan mekin olemme ystäviä – ihmetellessään, miksei kukaan ole napannut tällaista kotikoomikkoa omakseen.

giphyEihän tämä mikään iso asia ole; vain yhden ihmisen yksi kommentti, eikä se horjuta uskoa itseeni. Todennäköisesti tämä kollega jätti reippauteni mainitsematta, koska piti luonnettani jokseenkin itsestäänselvänä iskuvalttina. Halusin nyt kuitenkin jakaa ajatukseni teille, koska no… ehkä te osaatte kertoa, että kuinka kauan miehiltä menee ennenkuin he näkevät mitään muuta kuin naisen ulkokuoren? Minä en edes ole mikään Scarlett Johansson, joten luulisi ulkokuoreni olevan aika nopeasti läpikäyty.

Niin – kai sitä pienesti pelottaa, jos ystävätkin näkevät minut sellaisena Temptation Island -tyyppisenä tyhjäpäänä.

t. Pauliina

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Perseelle ei perusteta ihmissuhteita

 1. Voisin lyödä vetoa, että joskus tulee (ellei ole jo olemassa) sellainen deittisovellus jossa aluksi ei saa nähdä toisen kuvia. Päätös pitäisi tehdä ensin kirjoitetun luonnekuvauksen ym. perusteella, sitten vasta saa nähdä kuvat, ja sitten vasta voi painaa sydäntä.

  Toki moni täyttäisi silloinkin profiilinsa lorem ipsumilla ja laittaisi sydämiä tulemaan sarjatulella, mutta lähtökohtaisesti moinen sovellus voisi toimia ”anti-Tinderinä” paremmin kuin Happn. Jos tuollaista ei oikeasti ole vielä olemassa, pitäisi kai harkita starttirahan hakemista, ennen kuin japanilaiset ehtivät lanseerata samanlaisen ensin. Suomistereotyypillä saisi varmaan ilmaista mainosta Conan O’Brienilta yms. 🙂

  Toisaalta, erilaiset foorumit, IRC-kanavat ja sinkkublogit joissa mainitaan kirjoittajan anonyymi osoite ovat periaatteessa olleet tuota jo 90-luvulta saakka. Itse tapasin pitkäaikaisimman kumppanin IRCin kautta, joskin välissä oli silloinkin sinunkaltainen sosiaalinen tyyppi yhdistävänä linkkinä.

  Great mind, by the way 😉 Luulisin että miehiltä menee muun kuin ulkokuoresi näkemiseen jotakuinkin sama aika kuin mitä blogisi lukeminen ja luetun ymmärtäminen veisi, olettaen että kerrot heille pikkuhiljaa samat asiat. Jos mies lukee läpi kaikki verkkopäiväkirjamerkintäsi ja silti haluaa kumppaniksi, on joko idiootti joka ei (vielä) tajua mitä on tekemässä, tai sitten tietää varmasti että sietäisi sinua pitempäänkin 🙂

  Tykkää

  1. Vielä parempi olisi, kun luonnekuvauksen jälkeen joutuisi vielä keskustelemaan kolme päivää ennenkuin kuvat tulisi näkyviin. En tosin ole varma, toimisiko tämä minullakaan; olen kuitenkin sen verran pinnallinen minäkin.

   Luulisi, että jokin tällainen appi on jo olemassa? En kyllä ole itse enää yhtään appia vailla – Tinder ja Happn on sekä riittävästi että liikaa. 🙂

   …Mitä tulee mieleeni… Tietysti olen uusille miestuttavuuksille samanoloinen nainen mitä täällä blogissa, mutta en minä kyllä kaikkea tätä vuodattaisi heille – ainakaan kovin pian. 😀 Tänne tulee paljastettua itsensä paikoitellen liiankin avoimesti. Blogin luetuttaminen olisi tietysti hyvä ’testi’ miehen kestävyydestä, mutta… Enpä minä tätä blogia halua tutuilleni paljastaa. 🙂 Hienoa tietty, jos joku blogihöpinöistä huolimatta sanojesi mukaan ’sietäisi minua pidempäänkin’ ja vielä hienompaa, jos ihan sietämisen lisäksi ihan tykkäisi minusta –
   pitkään ja hartaasti. xb

   Tykkää

   1. Mitä on tullut koettua ja kyseltyä pidemmissä suhteissa olleilta, niin sietäminen on kestävän parisuhteen avainsana ja kulkee käsikädessä tykkäämisen ja avoimuuden kanssa.

    Viimeksi kuulin yli 20 vuotta naimisissa olleelta naissukulaiselta että ero on ollut todella monta kertaa harkinnassa, kummankin syrjähyppyhoukutuksineen kaikkineen. Heidän kyllästymisensä toisiinsa näkyy ja kuuluu joskus kliseisen selvästi, mutta päätöksensä ylläpitää kotia ja kasvattaa lapsi yhdessä tämän aikuisuuteen saakka on esimerkillistä. Ja tietenkin on myös niitä hetkiä jolloin huomaa heidän tykkäävän toisistaan vielä kahden vuosikymmenen jälkeenkin. Ovat siis vielä yhdessä vaikka lapsi on ajat sitten muuttanut pois.

    Sen perusteella mitä olet blogissa kertonut, minulle ainakin välittyy kuva älykkäästä ja jatkuvasti viisastuvasta ihmisestä. Täällä näkyvä avoimuutesi on enimmäkseen sellaista mikä toteutuu yhteisessä arjessa joka tapauksessa, ainakin jos luottaa kumppaniin kuten vakavassa suhteessa pitäisi.
    Anonyymiä nettipersoonaa ei toki kannata yhdistää arkipersoonaan (nämäkin kommentit syystä nimettömiä) mutta luulisin että miehelle voi olla yhtä lailla avoin ja moniulotteinen, ainakin jos vaikuttaa siltä että hän haluaa ymmärtää sinua.

    Omasta puolestani täytyy sanoa, että jos elämäntapamme ja sosiaaliset maailmamme olisivat samankaltaisia, niin olisin jo laittanut sähköpostia sinulle 🙂

    Liked by 1 henkilö

   2. En halua uskoa, että joskus minäkin saatan päätyä tuollaiseen parisuhteeseen, jossa vaan siedetään toista… Ehkä ne toisenlaiset suhteet, joissa romantiikka ja kipinä oikeasti säilyvät, ei oo kovin yleisiä, mutta toivon silti että sellainen osuu juuri omalle kohdalle. 🙂

    Kiitos – olen imarreltu sanoistasi, vaikket kokisikaan minua juuri sinulle sopivaksi naiseksi. 🙂 Jos ihmiset kuitenkin voivat pitää minua ihan kivana tyttönä pelkkien kirjoitusteni perusteella, en ehkä ole täysin menetetty tapaus. :b

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s