Superlike mantereelta – ja aallonpituudelta – toiselle

Ollessani matkoilla Tinderini alkoi taas pitkästä aikaa toimia, jipii! Selailin paikallisia jamppoja – ja muita turisteja – harvakseltaan painaen kuitenkin aina kaikille X; en olisi kuitenkaan halunnut tuhlata lomaa flirttailen puhelimeni näytölle. Viimeisenä iltana ajauduin juhlimaan jokusen skandinaavin kanssa. Oletin, etten kuule kanssajuhlijoista enää koskaan ja se olisi ollut täydellisen ookoo.

Kuitenkin avattuani Tinderin reissun jälkeen Suomessa siellä odotti Superlike eräältä seurueen miehistä (huom. Tinder hakusäteeni on jotain 8 kilometriä, joten tämä Supertykkäys oli totaalisesti ylittänyt valtuutensa tunkemalla siitä huolimatta ruudulleni). Superliket eivät tunnu välittävän aseteruista hakusäteistä tai 500 km:n rajoista – niillä on voima ylittää valtameriä. Painoinkin miekkoselle sydäntä Tinderissä ja aloin tiedustella hänen kuulumisiaan – olihan hän sentään oksentanut eteeni pöydälle kokeiltuaan tarjoamaani nuuskaa.

Olin katsellut miestä jo baarissa; ajatellut, että hän on (yrjöstä huolimatta) melkoisen vetävä, että hänen kanssaan olisi varmaan hauska viettää enemmän aikaa – miksei jutellakin. Kyseisen baari-illan aikana emme ehtineet huutaa toistemme korvaan kovinkaan montaa repliikkiä, joten voisi sanoa, että käymämme Tinder-keskustelu oli ensimmäinen kunnollinen keskustelumme.

1473846054-wait-what-memeTai itseasiassa hyvin vähän kunnollinen; avattuani keskustelun juttu ei sujunut lainkaan. Osaltaan syy varmaan siinä, ettei kumpikaan kommunikoinut äidinkielellään; osaksi siinä, ettemme tunne toisiamme lainkaan ja nyt yritimme tutustua ja tulkita toista pelkästään kirjoitetun tekstin pohjalta. Keskustelumme on edennyt jotakuinkin siten, että hän ymmärtää jokaikisen viestini aivan toisin kuin alunperin tarkoitin sanoa. Tämän seurauksena minä  en puolestani meinaa lainkaan ymmärtää hänen vastauksiaan – hän kun vastaa aivan eri viestiin, mitä minä koin alunperin lähettäneeni. Lopulta saan kiinni hänen ajatuksestaan ja hakkaan päätäni bussin ikkunaan miettien, teenkö meistä molemmista hölmön selittämällä, mitä alunperin yritin sanoa vai jatkanko keskustelua jättäen hänet siihen uskoon, että minä olen se urpo: lähetin juuri niin hölmön viestin kuin miten hän sen tulkitsi.

Kuulostan dramaattisemmalta kuin on tarve – ongelma on hyvin pieni eikä mieskään ole mikään Mr One. Teillä onkin lupa ajatella minun ylireagoivan; ehkäpä mies on oikeasti tajunnut minua ja laskenut vain leikkiä kustannuksellani. Voihan sekin pitää paikkansa, mutta kirjoitin tästä aiheesta oikeastaan siksi, että toisinaan ajatusten kohtaamattomuutta ei voi selittää edes englanniksi käytävällä keskustelulla. Toisinaan – vaikkakin harvoin – törmään suomalaiseen Tinder-mieheen, joka ei tunnu tavoittavan viestieni moniulotteisuutta ja hienoja vivahteita; mieheen, jonka vastaukset kirvoittavat huulitani useammin sanat what the fuck kuin kepeän naurunremakan.

On ärsyttävää, jos Tinder-keskustelu ei lähde lentoon; sitä miettii, enkö yritä tarpeeksi vai eikö homma vaan toimi meidän välillä. Minä, joka aina vannon kemian nimeen, kuvittelen olevani melkoisen noheva tulkitsemaan kuvien perusteella, millaisen tyypin kanssa keskustelen. Toisinaan menen kuitenkin aivan totaalisesti metsään kuvia tulkitessani; se, mikä minun silmissäni näyttää leikkisältä kulmienkohotukselta onkin ilme, joka ikuistettiin miehen astuessa naulaan tai saadessa tikasta pakaraan kesämökillä.

En uskokaan, että vika on lähtökohtaisesti yrityksen puutteessa, vaan siinä ettei kahden tyypin välillä aina kipinöi. Se on ihan ookoo – etenkin kun toisen olemusta on tulkinnut pelkkien kuvien tai Tinder-profiilin pohjalta. Minä vaan mietin tämän lomamieheni kanssa: a) tulkitsinko hänen olemuksensa livenä kohdatessamme ihan pieleen, b) oliko välillämme ehkä kuitenkin vain kännikemiaa (siis sitä kemiaa, jota esiintyy ylipäätään kenen tahansa heteromiehen ja -naisen välillä kello kahden jälkeen aamuyöstä) vai c) eikö hänen (englannin) kielensä kohtaa minun kieltäni?

t. Pauliina

Mainokset

7 kommenttia artikkeliin ”Superlike mantereelta – ja aallonpituudelta – toiselle

 1. Ei varmaankaan välttämättä se kielitaidon puute ole syy. Voi olla myös ettei smolotokki kulttuuri ole samanlaista muissa maissa ja ettei saa Skantia samalla tavalla juoksutettua, ku Suomalaista kollia kiimassa ;D)). Ja hyvvee Naistenpäivvee siulle :).

  Tykkää

  1. Totta! Sarkastisuus ja musta huumori on ihan oma lajinsa – eikä ehkä niin yleinen muualla – mitä täällä pohjolassa. Ja kiitos paljon toivotuksesta! Hyvä päivä tää olikin. 🙂

   Tykkää

 2. Joo niinpä ja kun kielitaidon eteen on myös aika paljon tehnyt töitä ei ole kiva joutua ”palaamaan” sille yksinkertaisemmalle tasolle haha. Mutta taasen jos sitä vetovoimaa olisi niin ei se kielitaito siinä tilanteessa niin pahasti haittaisi 😀

  Tykkää

 3. Kielitaito on aika iso juttu. Meinaan kun itse tälleen suhteellisen kansainvälisessä kaupungissa asuvana törmää usein etelä-eurooppalaisiin miehiin, joiden kielitaito ei ole samalla tasolla kun oma (ihanko ite olisi joku superhyvä mut kuitenkin) ei keskustelu välttämättä lähde liikkeelle oikein kunnolla. Se on oikeastaan erityisen ärsyttävää, jos itse heittää jonkun tosi nasevan läpän ja toinen ei käsitä asiaa millään. Tapahtunut niinkun joku miljoona kertaa.

  Tietty myös tosiaan kaikkien kanssa ei natsaa sitten millään vaikka kuinka yrittää ja känni-ihastus helposti kyllä jää unholaan haha. Mutta ikinä ei voi tietää ja alkukankeuden jälkeen saattaa samanlainen sävel löytyä tai sitten ei – elämä kuitenkin jatkuu 😉

  Tykkää

  1. Juurikin näin – kyllä minulla on luotto sekä omaan että suomalaisten kielitaitoon noin yleisestikin; varmasti se on kansainvälisessä vertailussa aika hyvällä tasolla. Se on harmi, kun huomaa ettei toinen ehkä pysy oman ajatuksenjuoksun ja nohevien vitsien perässä; sitä joutuu puntaroimaan, heittääkö enää niitä timanttisia läppiä vai joutuuko niitä jotenkin ’yksinkertaistamaan’ ja pureksimaan valmiiksi kuulijalle…

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s