Kun kaikki pyörii Sen ympärillä…

Toisinaan tuntuu, että kaikki pyörii Sen ympärillä, että oot Sinkku.

Yritän sanoa, että toisinaan sinkkuus hallitsee ajatuksia. Parisuhdestatuttomuutes ikäänkuin määrittelee paitsi persoonasi myös elämäsi kokonaisuudessaan – on läsnä arjessa ja juhlassa – halusit tai et.

 • Se, kenen ystävä olet – tai kenen kanssa eritoten hengaat – on seurausta siitä, että olet sinkku. On pariskuntia, joiden kanssa voit tehdä asioita; he tykkäävät käydä baarissa, ravintoloissa ja leffassa kutsuen isomman porukan mukaansa – ja sitten on niitä pariskuntia, jotka tykkäävät olla kahdestaan kotona. Eronneet ystävät hakeutuvat mielellään seuraasi (ja katoavat silmänräpäyksessä löytäessään uuden rakkaan). Toisinaan tuntuu, että olet näille ihmisille vain Plan b, kun heidän elämäntilanteensa on murroksessa tai heidän oma kultansa ei ehdi leikkimään, he kääntyvät sinun puoleesi – sillä sinkkuna sinullahan on aina aikaa. Sinkkunaiselle luonteva vaihtoehto onkin ystävystellä muiden sinkkujen kanssa; todennäköisesti molemmat ovat yhtä yksinäisiä iltaisin töiden jälkeen, molemmat jaksavat keskustella miesten puutteesta (ollen samalla aaltopituudella) ja kumpaiseenkin iskee tasaisin väliajoin tarve lähteä rimpsalle etsimään tosirakkautta.
 • Sinkkuutesi tuntuu olevan ykköspuheenaihe perhettä ja sukulaisia tavatessasi. Joka kerta tiedustellaan: ’Jokos sulla on joku…’ . Oletetaan, että tottakai sinulla on intensiivinen haku päällä, sillä sinkkuna (ja perheettömänä) elämäsi on jokseenkin vajaa. Tottahan se tietysti on – haku on päällä – mutta en silti lähtökohtaisesti pidä elämääni erityisen onnettomana; minulla on monia ilon lähteitä ja onnettomaksi elämäni muuttuu vasta, jos olen yksin vielä kiikkustuolissa. Se, että sukuni tuntuu stressaavan puolestani, saa minutkin näkemään sinkkuuteni entistä useammin ongelmana – vaikka sehän on valtava mahdollisuus; rakkaus on yhä edessäpäin.
 • 635896230142831676-1827434325_newgirl4Myöskin kaveritreffeillä, sinkkuaihetta ruoditaan aina – ja miksikäs ei, sillä sinun oletetaan etsivän muutosta sinkkuutesi; lannistumatta. Ystävät vaan ovat sukua valveentuneempia nykymaailman menosta ja kysyvät tarkempia kysymyksiä Tinderistä ja Kalle-illoistasi. Olet seurusteleville ystävillesi fabulous single lifea elävä nuori nainen, jolla on aina muhkeita tarinoita takataskussa – tarinoita, joita on hauska kuulla, mutta joiden jälkeen he palaavat mielellään omaan parisuhdearkeensa.
 • Havainnoinkin ympäristöä erilailla / tarkemmin kuin moni (seurusteleva) ihminen; tutka on automaattisesti päällä 24/7. Menit minne tahansa, se on uusi mahdollisuus (tulla isketyksi). Ainakin minä skannaan joka tilanteessa potentiaaliset söpöt kundit ja koitan sopivasti olla – ja olla olematta – tarjolla… En tiedä, miksi teen näin, sillä harvemmin kohtaamiset johtavat mihinkään. Ehkä saadakseni vahvistuksen, että tuolla todella on mielenkiintoisia miehiä tai sitten testatakseni omaa viehätysvoimaani; saanko tuon miehen huomioimaan minut.
 • Kun sinkkunainen lähtee ulos juhlimaan, meillä tuntuu olevan kaksi vaihetta. Joko ulos lähdetään ajatellen: 1. Tänään tärppää; tukka on mintissä ja kello kiiltää – lähdetään metsälle ison pyssyn kanssa, suurin odotuksin. Toinen mielialavaihtoehto on: 2. Onko pakko? Sen sijaan, että haluaisit lähteä ulos, toivot vain että sulla olisi joku, jonka luo livistää kotiin alkuyöstä. Molemmissa vaihtoehdoissa ajatukses pyörii – minkäs muunkaan kuin – miesten ympärillä hauskanpidon sijaan.
 • Etenkin edellä mainittujen viikonloppujen päätteeksi, työpaikan lounaskeskustelut saavat sut tuntemaan itses ihan kelvottomaksi ihmiseks. On vaikea bondata kolledoiden kanssa; siinä missä sinä oot viettänyt sunnuntaiaamusi pää vessanpöntössä, he ovat olleet pulkkamäessä lasten kanssa.
 • Jos taas päätät viettää rauhallisen viikonlopun kotona, olet aidosti yksin; tuntuu lähes siltä kuin lakkaisi olemasta; et ehkä sano sanaakaan koko päivänä.
 • On juhlapyhiä, jolloin sinkkuuden mukanaantuoma itsenäisyys yksinäisyys tuntuu tavallista voimakkaammin; jouluna olisi ihana käpertyä rumassa villapaidassa oman kullan kainaloon ja suunnitella yhdessä uutta vuotta – aika moni sunnuntai ja krapulapäivä muistuttaa tällaista juhlapyhää.
 • Tietysti vatvot sinkkuutta aivan liikaa omassa arjessas, jolloin ajatukset taatusti alkaa muodostaa kehää. 1. Mennessäs ruokakauppaan suhun iskee laiskuus – ei itseä varten viitsi kokata mitään aikaavievää; sama kuin eilen on ihan hyvä. 2. Elämä pyörii sinun kuvioissasi; rynnätessäsi taas minuuttiaikataululla kodin kautta harrastuksiin, et voi olla pohtimatta; onko arkeeni ylipäätään mahdotonta soluttautua? Jotain muutoksia se ainakin vaatisi (pitäisi opetella sulkemaan vessan ovi ja ties mitä muuta). 3. Ollessas yksin kotona mietit välillä, mitä seurustelevat parit tekee; miltä tuntuis, jos ois aina seuraa; miltä tuntuis, jos joku tulis halaamaan tässä tiskatessani. Ystäviltäni olen kuullut, että seurusteltuas pitkään kotona olo yhdessä kullan kanssa tuntuu jo ihan samalta kuin kotona olo yksin. Jokseenkin epäilen tätä.
 • Vatvomalla jatkuvasti sinkkuuttas blogissasi teet todennäköisesti eniten hallaa itselles ja takaat, että sinkkuus todella syö valtaosan aivokapasiteetistasi.

Välillä ajatukset velloo paikoillaan siinä faktassa, että oot yksin – oot SINKKU. Paidankaulus kiristää ja olo on surullinen. Tuntuu, että sinkkuus näkyy kaikessa siinä mitä teet tai et tee – se tuntuu toisinaan olevan ainut asia, josta keskustelet.

Silloin allekirjoittanut ostaa kaupasta reilusti karkkia ja pyytää ystävät leffailtaan – sillä tavalla minun perheeni on kotona. 🙂

t. Pauliina

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Kun kaikki pyörii Sen ympärillä…

 1. Hei Aurinkoinensadepäivä! Ihana kommentti; voin paitsi kiittää siitä niin myös allekirjoittaa sen kokonaisuudessaan. Sinkkuus on loistavaa aikaa, kun sen muistaa nähdä sellaisena kuin se oikeasti on: jatkuva mahdollisuuksien virta; jokainen päivä ja hetki on uusi seikkailu, jonka ohjaksissa olet vain sinä – ja ehkä hiukan kohtalo.

  Sinkkuuskaan ei aina ole täydellistä – siksi minäkin toisinaan sorrun ajattelemaan, että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen. Esimerkiksi tästä melkoisen hauskasta elämänvaiheestani huolimatta minulla on valtava aukko saamassani läheisyydessä. Se on nyt kulminoitunut näinä kylminä talvi-iltoina ja juhlapyhinä kuultaen läpi tämän blogikirjoituksen. Vaikka samanaikaisesti tiedostan, että parisuhteissa kipinä hiipuu, (ja mietin onko minusta ikinä nauttimaan parisuhteen rutinoitumisesta), niin uskon, että siinä tylsimmässäkin parisuhdearjessa on se jokin läsnäolo/kosketus/läheisyys, mikä minulta tällähetkellä puuttuu. Se juttu, jota juuri nyt tunnun kaipaavan kaikkein eniten. Vaikka kaikki on hyvin, niin kuvittelen tarvitsevani jokapäiväisen halin selvitäkseni äärimmäisen mukavasta arjestani: työdeadlineista ja harrastuksista.

  Mitähän yritän sanoa… Ehkäpä sitä, että olen viimeaikoina keskittynyt sinkkuudessani siihen läheisyydenkaipuuseen – miettinyt, kuinka kauan siitä onkaan kun minua on viimeeksi halattu, suudeltu, naitu – saati tehty mitään näistä tunteella. Ja mitä enemmän olen asiaa ajatellut, niin sitä suuremmaksi solmuksi se on muodostunut jättäen taka-alalle ne kaikki sinkkuuden hyvät puolet. Tämä kommenttisi (ja orastava kevät) ovat hyviä energiaruiskuja ja muistutuksia siitä, kuinka hyvin asiat ovatkaan; vaikka ystäväni eivät pussaa minua tai halaa nukkumaankäydessäni, niin minulla sentään on heidät. Ja kaikkein tärkeimpänä; minulla on minut.

  Tykkää

 2. Kuule, elä romantisoi sitä parisuhdetta noin.

  Kuinka kivaa on, kun se joku uusi uljas uros halaa tiskatessa. Se, jonka kosketus saa vielä värisemään ja pikkuhousut kastumaan. Se muutaman hetken juttu, joka katoaa ennen kuolemistaan.

  Tosiystävät pysyvät, sinkkuudesta ja parisuhteesta huolimatta. Oman kaveripiirini vannoutunein pubiritva on vaimo ja hyvä sellainen, mutta tykkää myös juoda ja juhlia. Tietenkin on niitä ihmisiä, jotka sukeltavat parisuhteeseen ja unohtavat itsensä, mutta tällaiset kertakäyttöystävät voit jättää omaan arvoonsa.

  Kuinka kivaa on, että voit kaivaa vain omaa päätäsi sieltä pöntöstä. Työkaveri ei ole edes ollut juhlimassa ja silti saa siivota jälkikasvun oksennuksia. Sitä paitsi, perheenäidit ovat parasta bileseuraa kun kerran vuodessa radalle lähtevät.

  Ennen piti olla suhteessa. Mummojen ja tätien on vaikea ymmärtää, että nykyisin pärjää myös yksin, älä välitä heistä. Tinderin mukaan 35% Facebook-kavereistani on sovelluksessa. Se on yli kolmannes, ja ota vielä huomioon, että olen 29 ja kaveripiirini samanikäistä tai vanhempaa. Ja vaikka seurustelisit, olisit silti kiikkustuolissa yksin. Miehet kuolevat naisia aiemmin, sekin on fakta.

  Kavereille elämäsi oikeasti voi olla loistokkaan näköistä ja miksei olisi, sinkkuushan on aivan mahtavaa. Totta kai molemmissa ovat omat hyvät ja huonot puolensa, mutta parisuhteesta on huomattavasti vaikeampi siirtyä sinkkuuteen, kuin toistepäin. Yksinäisyyden pelossa sitä takertuu toiseen ja sietää paljon enemmän, mitä sitä koskaan olisi kuvitellutkaan. Kuinka rohkea onkaan tuo yksineläjä, joka on onnistunut luomaan arjestaan onnellista aivan itse.

  Yritäpä olla vähän aikaa suhteessa tai edes tapailla hieman vakavammin. Kuinka tylsää onkaan, kun se tutka pitää pistää pois päältä. Oikeasti, on todella jännittävää suhtautua joka päivään niin, että elämässä voi tapahtua mitä vaan. Jos tapaatkin rikkaan sheikin, joka lennättää sinut Dubaihin tai lappalaisen poromiehen, jonka kanssa vietät unohtumattoman hiihtoloman.

  Parisuhde ei ole ainoa muoto saada seuralainen kotiinsa, myös kämppisasuminen on yleistynyt paljon. Kotona et ole yksin, kun siellä on kavereita.

  Mikset saisi vatvoa sinkkuutta? Katso ympärille ja mieti, miten monta ovea on auki. Miten monta seikkailua voit kirjoittaa, mitä kaikkea mahtavaa tänäkin vuonna voi tapahtua. Seurustelevana jäisi monta uutta tuttua tapaamatta, vuoden päästä olet taas lukuisia ihmisiä ja kokemusia rikkaampana. Tai ehkä parisuhteessa, mutta eikö ole jännittävää, kun et tiedä vielä, kenen kanssa.

  Elämä on juuri sellainen, millaisena päätät nähdä sen. Niin on myös sinkkuus.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s