How to make a Tinder conversation

Mulla menee toisinaan hermo Tinderissä – eikö kukaan oo opettanut näille miehille keskustelun alkeita – kysy, niin vastaan. Sillä lailla uusiin ihmisiin tutustutaan.

Sanotaan vaikka, että mies aloittaa keskustelun kysymällä: ’Mitä kuuluu’. Minä vastaan kysymykseen ja heitän miehelle vastakysymyksen: ’Entäpä sinulle?’. Tähän mies kommentoi kertomalla kuulumisensa – toisinaan vain parilla sanalla: ’Oon joulun porukoilla’. Jahas. Minä kysyn jatkokysymyksen. Hän vastaa. Minä kysyn. Hän vastaa. Minä kyllästyn. Keskustelu päättyy.

Näettekö, missä ongelma on? Ei – ongelma ei ole siinä, että minä vastaisin todella tylsästi (ainakaan mikäli vertaan vastauksiani miehen lyhytsanaisiin vastauksiin) – vaan kaikki miehet eivät ilmeisesti koe asiaa samoin kuin minä: keskustelussa on vetovastuita. Toisinaan on tietysti sellaisia tyyppejä, joiden kanssa juttu luistaa niin luontevasti, ettei keskustelun etenemistä edes tarvitse murehtia; molemmat ottavat vastuun keskustelun jatkumisesta kysymällä ja tekevät uusia aloitteita, mikäli keskustelu taukoaa tunneiksi tai päiviksi.

Kuitenkin keskustelun alkaessa uuden ihmisen kanssa näen asian niin, että keskustelun aloittaja on hetken aikaa vastuussa sen ylläpitämisestä; hänen tulee jatkaa kysymysten kyselyä, tarttua toisen kertomiin asioihin kysymällä jatkokysymyksiä – ja niin poispäin. Tietysti keskustelun jatkuminen on riippuvaista myös toisesta osapuolesta, mutta sellainen pelitaktiikka on suoraan sanottuna hieman OUTO, että mies lyö tennispallon naisen pelipäätyyn ja sen jälkeen vaan passiivisesti katsoo kun naisen palautuspallot lipuvat kerta toisensa jälkeen ohi.

Vaikka ’Mitä kuuluu’ on aloituksena tylsähkö, jos todella haluat saavuttaa uuden ihmisen kiinnostuksen, ei keskustelusta kuitenkaan tarvitse tehdä tiedettä. Myös tällaisille turvallisille kysymyksille paikkansa – etenkin silloin, kun on juteltu jo hieman enemmän ’Miten päiväsi meni’ -kysymys luo tunteen, että toinen välittää – ja uskallat vastatakin syvällisemmin. Keskustelu ylläpysyykin paitsi kysymällä myös vastaamalla; mieti, jos voit vastata samaan kysymykseen joko ’Oon joulun porukoilla’ tai ’Vietän joulua vanhemmilla – leivotaan tässä just pikkusiskon kanssa pipareita. :)’ Ensimmäiseen voi jatkokysymykseksi heittää vain: ’Missä vanhempasi asuu’ kun jälkimmäisessä tapauksessa voit tämän lisäksi tiedustella siskon ikää tai sitä, minkämuotoinen on miehen lempipipari.

tumblr_lv180l7f7h1r5r5uqo1_400Paitsi kysymällä toisesta, myös kertomalla itsestäsi osoitat halusi jatkaa keskustelua. Lisäksi keskustelulla säilyy jokin punainen lanka, kun vastauksissanne on aina jotain johon tarttua – vuorotellen. Jos sen sijaan toisen vastaus on aina lyhyt ’joo’, täytyy uudet kysymykset keksiä ihan tyhjästä, ja keskustelu muistuttaa lähinnä pommitusta: ’Mikä on lempielokuvasi?’ ’Mikä sun horoskooppi on?’ ’Onko sulla marsua?’ Minä ainakaan en suostu olemaan se tenttaaja, joka kyselee jatkuvasti pitääkseen keskustelua yllä; ei Tinder ole mikään loppukoe – ja minäkin olen kaukana opettajasta. En myöskään taivu siihen itsepuhelijan rooliin – ihmiseksi, joka kertoo kattavasti tekemisistään saamatta toiselta minkäänlaista rekatiota. Kaikkihan me ollaan kiireisiä, mutta ehditään kyllä kirjoittaa pari sanaa pidemmpiä viestejä.

Jos sulla on vaikeuksia keksiä, mitä sanoa, niin for your information; ei siihen ole mitään sääntöjä – ei ole mahdollista sanoa oikeaa tai väärää. Turha siis stressata siitä, osuuko juttusi aina napakymppiin – tuskin kellään meistä osuu. Kerro, mitä teet just nyt, mitä ajattelet, mitä näit tänään, mikä sua huolestuttaa… ja samoja asioita voi myös kysyä. Myös hymiöillä on tärkeä rooli viestiessäs uudelle ihmiselle; niillä on helppo ilmaista, että keskustelet hänen kanssaan hyvillä mielin. Sen sijaan mitä tulee keskustelun aloittamiseen hymiöillä tai giffeillä, se on perseestä. (Lukekaa toki edellinen postaus; olen tällainen kaksinaismoralisti…)

Vaikka hymiöt ja giffitkin menevät reaktioista – tärkeämpää on silti ihan aidosti kuunnella, mitä se nainen vastaa kysymykseenne; reagoikaa; poimikaa jokin juttu, mikä eritoten pisti silmäänne; kommentoikaa sitä; kysykää lisää… No, tästä tuli tällainen Pauliinan oma viestintäopas, mutta mua vaan ihmetyttää: Miks ees alotatte keskustelee, jos ette sit kuitenkaan viitsi viedä hommaa maaliin?

Pari varteenotettavaa vaihtoehtoa on tietty se, että mielenkiinto kuitenki kuolee heti alkuunsa tai se, että joku muu Tinder-nainen nousee keskustelu-rankingissa selvään johtoon.

t. Pauliina

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”How to make a Tinder conversation

 1. Naisissa on myös niitä jotka vastailee noin. Nopeasti alkaa tuntumaan että ei sitä taida kiinnostaa. Sitten kun on vielä vähän ujo niin ei meinaa keksiä enää keskusteltavaa ja sitten se loppuu.
  Harva nainen kyllä vastaa tinderissä… vielä harvempi aloittaa keskustelun. Aika vaikeaa on etsiä parisuhdetta tinderistä. Joskus tuntuu että naiset on jotenkin varuillaan tai varovaisia tinderissä. Onkohan siellä sitten niin paljon k***pää miehiä että tällainen oikeasti naista kunnioittava rakkautta etsivä mies ei saa ”ääntään kuuluviin”.

  Tykkää

  1. Varmasti niitä on naisissakin – ja toisinaan oon itsekin ihan samanlainen ja saatan jättää vastaamatta/vastata huolimattomasti, jos on kiirettä tai jos miehen viestit vaikuttaa siltä, ettei hän ole Erityisen kiinnostunut juuri minusta – vaan kokeilee kepillä jäätä vähän kaikkien kanssa. Hyvään alkuun vaaditaan, että aloitteentekijä jaksaa viedä juttua eteenpäin, vaikka toinen oliskin tosi vaisu. Jos itse jätän joskus harvoin vastaamatta, niin johtuu varmaan siitä, että olen jo hieman kyllästynyt tinderiin. Tai sitten siitä, etten ollutkaan niin kiinnostunut kyseisestä mätsistä, joka keskustelua yrittää aloittaa. 🙂 Jos oon oikeesti kiinnostunut, niin vastaan kyllä – Joka kerta. Syitä naisten vastaamattomuuteen on kuitenkin niin monta (hän voi tapailla jotakuta, kipuilla itsensä kanssa, on unohtanut koko tinderin…jne.), ettei niitä kannata turhaan vatvoa tai loukkaantua. 🙂 On vähän liian helppo olla ’töykeä ja etäinen’ siinä vaiheessa kun toinen on täysin tuntematon. Heidän tappio se lopulta on – kun jaksaa itse olla aktiivinen, niin joku kerta se tärppää, ja löydät sen joka on nähnyt riirtävästi mulkeroita ja osaa arvostaa just niitä sun hyviä puolia. 🙂

   Tykkää

 2. Lueskelin tuossa pari päivää takaperin muitakin tinder aiheisia blogeja ja pakko linkata tähän yks, missä puhuttiin aika suoraan tinderissä olosta miehen näkökulmasta ( Ei, en ole blogin kirjoittaja, enkä tiedä kuka on ) Itse en ehkä kaikista jutuista ole samaa mieltä, mutta osittain kirjoittaja on kyllä oikeassa. Olis kiva, jos tekisit samanlaisen postauksen naisen näkökulmasta.

  http://www.cosmopolitan.fi/blogit/ihmisenanatomia/alkurajahdys

  Liked by 1 henkilö

  1. Moi ex-tinderläinen ja eritoten kiitos toiveesta! Juuri viikonloppuna painin taas Tinder (v)ihanuuden kanssa ja mietin, että ois ajankohtasta päivittää omia kokemuksia selkeässä formaatissa; joten ehdottomasti jokin tällainen postaus on tiedossa seuraavan parin viikon sisään. Ootko muuten tsekannut tän? https://selvastipaihtynyt.wordpress.com/2015/04/27/miesten-tinder-turn-offs/ Vanhahan se on kuin synti, mutta ehkäpä pääset sillä alkuun. 😉

   Tykkää

 3. Hyvin tuttua myös omilta nettideittailu ajoilta. Mies heittää kysymyksen mitä kuuluu ja sen jälkeen vastuu keskustelusta siirtyykin itselle. Toinen ilmiö johon törmäsin usein oli se, että mies ei kommentoi mitenkään sitä mitä minä laitoin vaan keskittyy kertomaan omia juttujaan ja sivuuttaa täysin minut. Voiko sitä edes sanoa keskusteluksi? Itsellä tuollaiset keskustelijat lähtivät melko nopeasti pois yhteystiedoista. Jos me ei osata kommunikoida edes jollain tavalla viesteillä niin miten kiusallista se olisi kasvotusten?

  Tykkää

  1. ’Hyvä’ että muillakin on tää ongelma – vika ei sit oo yksin minussa. Mietin aina välillä, kokeeko nää miehet sen ensimmäisen viestin lähettämisen niin suurena tuskana&vastuuna, että ojentavat sen jälkeen vetovuoron oikeen helpotuksesta huokaisten eteenpäin. Sitä voi vaan arvailla, mutta tuskin tämä on ainakaan tuon toisen mainitsemasi miestyypin ajatusmalli. Minullekin aika tuttuahuttua nuo tyypit, jotka jauhavat vain itsestään. Ehkä he pitävät omaa elämäänsä huomattavasti mielenkiintoisempana ja etsivät rinnalleen naista, jonka tehtävä on vain luoda palvovia katseita isäntään. Ota näistä nyt selvää, mutta kiertoon lähtevät hyvin nopeaan. 🙂

   Tykkää

 4. Musta tuntuu, että livekeskustelutkin saattavat mennä baarissa just tolla tavalla. Tunnen välillä itseni äidiksi, välillä ristikuulustelijaksi. Syitähän tietty voi olla monia; tyyppi voi olla ujo, tai ei niin kiinnostunut minusta, tai sitten se vaan on yksi maailman napa ja luomakunnan kruunu, eikä sitä kiinnosta muu kuin se itse.

  Tykkää

  1. Varmastikin totta – pakenen sellaisista tilanteista varsin pian! Vaikka baarissa on onneksi niin kova melu, että hiljasia hetkiä ei synny samalla lailla kuin esim. kahvilassa, jossa arvuuttajan roolissa olevalla on kovempi työ keksiä kysymyksiä riittävällä tahdilla.

   Tuokin on mielenkiintoinen seikka, että niitä syitä yksipuoliselle keskustelulle on vaikea tietää; syynä voi olla mikä tahansa noista mainitsemistasi, emmekä me edes tiedä totuutta vaan elämme vain oman tulkintamme/todellisuutemme varassa. Minä vaikkapa uskon, että komea mies on ennemmin hiljainen siksi, että kokee olevansa se ’luomakunnan kruunu’ eikä sen vuoksi että hän olisi ujo; ikäänkuin yksikään komea mies ei voisi olla ujo – minun maailmassani heillä ei päällisinpuolin ainakaan ole siihen mitään syytä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s