Hyvää yksinäisyyspäivää

Se kaikki alkoi ahdistuksella siitä, ettei ole mitään tekemistä; tässä on nyt kolme ’sunnuntaita’ peräjälkeen. Laumaeläimenä minun on mahdoton vaikea nauttia jatkuvasta omasta ajasta. Niinpä laitoin muutaman Whatsapp-viestin ja pian alkoikin jo ahdistaa se, että loin aikataulun tälle vapaapäivällekin. Onneks on kivoja juttuja tiedossa!

Itsenäisyyspäivä menee siihen kategoriaan, jolloin on helppo unohtua yksin. Yksinolossa ei ole mitään vikaa, mutta se korostuu tällaisina komeina juhlapäivinä, jolloin olet muutenkin liikuttunut veteraanien puheista, Tuntemattomasta sotilaasta ja linnanjuhlien vilskeestä. Pariskunnat käpertyvät sohvalle vierekkäin ja napostelevat suklaata joulukalenterista. Me sinkut voimme seistä kuin Suomen liput ulkosalla; yksin, kovapäisinä ja kylmästä kangistuneena. Tai sitten voit laittaa viestiä kaverille; hei, mennään kävelylle, leivotaan pipareita ja arvostellaan, kuinka paljon paremmalta ne linnanjuhlien mekot näyttäis meidän päällä.

Siispä leppoisaa itsenäisyyspäivää kaikille! Voidaan olla Suomen itsenäisyyden lisäks ylpeitä omasta itsenäisyydestämme; ainakin ollaan muutettu pois vanhempien nurkista pyörimästä (ollaanhan?). Itsenäisyyspäivä on myös mitä parhain deittipäivä – samalla kun luet Tuntematonta sotilasta; laitapa pari Tinder-viestiä nähdäkses, mihin se johtaa… 😉

t. Pauliina

 Päivitys: en ollut tyytyväinen aiempaan ulosantiini, joten… Mitä halusin otsikollani sanoa on se, että yksinäisyys on sekä uhka että mahdollisuus. Jos haluat kokea yksinäisyyden ahdistavana erillisyytenä, se on ihan mahdollista. Yksinäisyys voi myös olla positiivista rauhaa. On myös hyvä muistaa, että silloinkin kun kuvitellaan olevamme täysin yksin, asianlaita harvemmin on näin; yksinäisyyskin voi yhdistää. Lähdin tosiaankin juoksemaan yksin. Kuitenkin matkan aikana kaksikin naisihmistä kantoi huolta minusta: ’Onhan sulla nastat alla – tuo silta on peilijäässä’. Se jäinen silta tosiaankin yhdisti meitä lenkkeilijöitä; vaikka oltiin kaikki omillamme, oltiin kuitenkin kaikki yhdessä ulkoilemassa, siinä samassa aurinkoisessa aamussa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s