Alku

bloggeraward.jpeg
Sain tämän hetken suosikkibloggaajaltani, Sinkkikseltä, haasteen jakaa tunnustusta muille bloggaajille ja kertoa samalla kokemuksia oman blogini pystytyksestä. Tunnustuksen saadessani olin hetken aikaa aivan oikea bloggaaja; sitten mulla kesti kuukausi vastata haasteeseen – ja olin taas yhtä kaukana oikeasta bloggaajasta kuin aina ennenkin… Mutta tunnustus etenee siis seuraavasti:

 • kirjoita postaus tunnustuksesta logoineen (yllä)
 • mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi (yllä)
 • kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen
 • anna ohjeita aloittelevalle bloggaajalle
 • nimeä 10 bloggaajaa tunnustuksen saajaksi

Kuinka aloitin bloggaamisen

Olen aina nauttinut kirjoittamisesta ja tarinoista; nautin raapustaessani äidinkielen tunnille runoanalyysia että lukiessani uusimpia Nummelan ponitalli -kirjoja. Joskus kuvittelin jopa ryhtyväni itse kirjailijaksi… Sitten luin Harry Potterit, ja totesin mielikuvituksettomuuteni lyövän stopin sille urahaaveelle.

Blogin pystyttämistä en oikeastaan koskaan miettinyt; en halunnut kirjoittaa henkilökohtaisia asioitani nettiin (omalla naamallani), enkä nähnyt mitään tolkkua ympäripyöreän lifestyleblogin perustamisessa, koska style on elämästäni useimmiten kaukana.

Päässäni kuitenkin yhä pyöri se halu kirjoittaa ja nautin analysoinnista – niin kirjoittaessa kuin keskustellessa. Kun laitan asian paperille tai sanon sen ääneen ystävälleni, saa minut ajattelemaan -ainakin lähes – loppuun asti: olenko todella tätä mieltä. Koenkin usein oivalluksia vasta sanoessani asioita ääneen.

Halusin siis kirjoittaa ajatuksiani ylös itseäni varten, mutta päiväkirjan pitämisestä ei olisi tullut mitään; tarvitsen sopivan ’paineen’ saadakseni tekstiä aikaiseksi. Niinpä tein päiväkirjastani julkisen sitä sen kummemmin markkinoimatta; mikäli joku päätyisi blogiini käyttämillään hakusanoilla, tarkoittaisi se sitä, että hän ainakin lähtökohtaisesti kiinnostunut aiheista, joista tänne raapustan. Muunlaisia lukijoita minulla ei olekaan tarve houkutella; jos samalla, kun autan itseäni, kykenen auttamaan jotakuta muuta saman ajatuksen kanssa painivaa tyyppiä – niin aina parempi!

Ohjeita aloittelevalle bloggaajalle

 1. Tee blogi itsellesi; sisäinen motivaatio kirjoittaa kantaa pidemmälle kuin pelkkä ’halu olla bloggaaja’. Tietysti on palkitsevaa, mitä enemmän ihmisiä blogissa käy ja kommentoi, muttei sellaisilla seikoilla ole loppupeleissä minullekaan merkitystä – kirjoittaisin blogiani yhä, vaikka minulla olisi vain 10 lukijaa päivässä. Kirjoittamisen tulisi siis lähteä liikkeelle siitä, että haluat puida jotain tiettyä aihetta ääneen – eikä siitä, että pohdit, mistä lukijasi haluaisivat lukea. Tavoitteita blogille on tietysti hyvä olla – itse halusin oppia tageista ja hakukoneoptimoinnista käytännön kautta. Lukijamäärätavoitteita minulla ei ollut, mutta sen sijaan päätin, kuinka monta postausta pyrin viikon aikana tekemään – niistä on sittemmin lipsuttu, mutta sainpahan homman napakasti alkuun.
 2. Rajaa aiheita; päätä, mistä kirjoitat ja mistä et. Pidä kännykässä jonkinlaista muistiota, niin voit aloittaa postauksia aina kun ideoita tulee – voin taata, että idea jonka saat ratikassa ehtii unohtua siihen mennessä kun pääset kotiin. Minullakin on aina kymmenisen aloitettua postausta ’kypsymässä’. Anna myöskin äänesi kuulua näillä valitsemillas aihealueilla. Blogissa ei tarvitse kirjoittaa kaikista näkökulmista tai miellyttää kaikkia; liian hajuton ja mauton ote ei kiinnosta ketään, joten dare to speak your mind – sittenhän näät, onko ajatuksesi ihan pöllöjä vai onko muut samaa mieltä kanssas. Jos joku ärsyyntyy sanomisistasi ja äityy riehumaan kommenttiboksissa, niin turha siitä on vetää hernemaissipaprikoita nenään. Blogi on mahdollisuus oppia muiden näkökulmista.
 3. Kuitenkin – tärkein ohje on: älä ota tätä liian vakavasti. Vältyt turhilta writer’s blockeilta tiedostaessas, että valmis on parempi kuin täydellinen – pätee muuten monessa muussakin asiassa.

Tunnustuksia

En tällä hetkellä ehdi hirveästi lukemaan, joten 10 bloginostoa on sula mahdottomuus… Tunnustukseni onkin sekalainen sillisalaatti luku/seurantasuosituksia – ehkäpä kasaan vielä jouluksi uuden paketin, jolla kaikki sinkut selviävät tästä vuoden romanttisimmasta(?) juhlasta. Mutta niihin ’tunnustuksiin’:

 • Tämän minulle uudehkon blogituttavuuden, Tunnemyrskyn, tapaan kertoa on niin ihana uppoutua ja helppo samaistua. Vapa tanassa on ilmeisesti palaamassa tauolta; toivotaan siis, että hänen vauhdikas ja hauska otteensa saa jatkoa…
 • Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävä -kirja tai äänikirja saa sinut taatusti nauramaan pissathousussa.
 • Jos et vielä seuraa, niin nyt on korkea aika: Instagram: sarcasm_only, thewetness ja animaladdicts.
 • Sarjoja Netflixissä ja HBO:lla: You’re the worst, Girls, How I met your mother, Gilmore Girls…

t. Pauliina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s