Tiptaptiptap – firman pikkujoulut on täällä taas

Firman pikkujouluihin liittyy aina hurjia pelkotiloja. Oikeastihan yksi ohjenuora riittää siihen, että selviät illasta kunnialla + saa siitä parhaimman riemun irti: juo alkoholia – sopivasti. Työpaikan pikkujoulut ei todellakaan ole se ilta vuodesta, jolloin kannattaa lähteä mukaan shottikisaan ja miksailla juomia muiden yllyttämänä – varsinkaan kun oot todennäkösesti paastonnut koko päivän mahtukases siihen mekkoon, jota varten hankit sen detox-kuurin – kuurin, jonka päätitkin säästää sitten ensi kesään. Kun humalatila pysyy aisoissa, saat pikkujouluista sitä enemmän irti mitä myöhempään viihdyt – pidothan tunnetusti paranee väen vähetessä. Sen sijaan  kännin lipsahtaessa övereiden puolelle ehdit aiheuttaa sitä enemmän pahennusta mitä pidempään valvot.

Minä olen kohtalaisen innoissani firman pikkujouluista, koska:

 • memeJonkun muun laittama ruoka = hyvä ruoka.
 • Open bar. En oo vielä huolissani; join viime vuonna pikkujouluissa sopivan edustavasti – mutta silloin meillä ei ollutkaan open baaria…….
 • Mulla on ihana uusi mekko – oikeastaanhan en edes tartteis mitään mekkoa; oon töissä keski-ikäistyvien miesten kanssa – toisin sanoen näytän heidän mielestään upealta vaikka mulla olis vaan ripsiväriä ja jumpperi. Sen mekon kanssa oon siis vähintäänkin glamorous – sellaista tunnetta saa harvoin baarissa kokea, siellä kun käy toinen toistaan kauniimpia naisia muutenkin.
 • Pikkujoulut on se ainoa ajankohta, kun voit jutella uusille kollegoille; juurikaan muulloin se ei onnistu, vaikka käytte samalla toimistolla lähes vuoden jokaisena arkipäivänä.
 • Voit heittää läpänderiä jopa johtoportaan kanssa; edistää uraasi – tai ampua sen alas.
 • Kun pidät huolen omasta humalastas heittäytyen kuitenkin sopivan rennoks, pääset osaksi työtovereiden kännihuippuja. En erityisesti nauttinut nyrkkitappeluiden selvittelystä viime pikkujouluissa, mutta sitäkin hauskempaa on, kun porukka tulee avoimesti juttelemaan ja paljastelemaan asioita. Kuka ties – ehkäpä sulle selviää, jos joku duunipaikallas on salaa katsellut sua jo pitkään.
 • Sinkkuna uskon bailukuntoni olevan parempi kuin monella kollegalla; näin ollen myös todennäköisyyteni mokailla on huomattavasti pienempi. Ainakin niiltä klassisilta pettämiskeisseiltä vältyn – omalta osaltani.

Jos joku kuitenkin kaipaa lisää käyttäytymisvinkkejä, niin tässä päällimmäisenä mielessä olevat:

 1. Juo – koska täys kieltäytyminen (pikkujouluissa etenkin) on vaan pelottavaa ja nihkeetä.
 2. Älä avaudu. Sen sijaan ns. bondaaminen sopivissa määrin on ihan okei – eli kunhan avautuminen on molemminpuolista, ajatusten vaihtoa, eikä sun yksinäistä tilitystäs elämästäs ja vaikeuksista.
 3. Älä koskaan ikinä hauku ketään kollegoistas – päin naamaa tai selän takana. Se on vaan unprofessional. Aina.
 4. Oo hienotunteinen. Se, että oot sinkku, ei tarkoita, että on sun tehtävä oikeutta muille. Jos alakerran Esa, naimisissa oleva kolmen lapsen isä, tuliskin ympäripäissään törkeesti pokaamaan sinua, nii älä nolaa miesparkaa. Ole imarreltu huomiosta, mutta älä alleviivaa itseäs tilannetta kiljumalla kuin hyeena tai päivittelemällä tapahtumaa muille. Esa (nimi muutettu) arvostaa kyllä jälkikäteen, mikäli et tee asiasta numeroa; torju hänet huumorilla, mutta päättäväisesti.
 5. Sovita rytmis – ylipäätään on hyvä muistaa, että kollegoita on niin mies- kuin naispuoleisia, etkä oo pikkujouluissa tavoittelemassa minkään tietyn ryhmän suosiota. Omaa kerrontaani värittää se seikka, että työskentelen toimistolla tätien ja setämiesten kanssa; valitsemalla päälleni jonkin muun kauniin mekon kuin sen pikkuruisimman pikkumustan saan todennäköisemmin myös toimistomme naisten hyväksynnän. Pikkujoulut ovat firman yhteinen juhla – mieti, miltä se näyttää sinun omaan silmääsi, kun joku tällaisessa tapahtumassa pyrkii jatkuvasti kiinnittämään huomion itseensä. Jos haluat jotenkin tuoda itseäsi esiin pikkujouluissa, en todellakaan usko, onko minimekko se paras vaihtoehto. Tai jos olet hyvä tanssimaan, voit näyttää taitosi hillitysti – saaden silti kehuja – sen sijaan, että pyörit villisti tangon ympärillä.
 6. Flirttailu on hauskaa, mutten veisityöpaikkakuviota sen pidemmälle – vaikka molemmat olisikin sinkkuja. Lähtiessäsi pikkujouluista mieti, kenen kanssa poistut; muut voivat tehdä johopäätöksiä, vaikka oikeasti vaan jakaisitte taksimatkan – omiin koteihinne.

Tästä postauksesta huolimatta – ei nyt liikaa pelotella toisiamme. Hauskaa pikkujoulukautta, toverit!

t. Pauliina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s