Lääkettä syysmasikseen

Oon valittanut syysmasiksesta ihan riittämiin – jaetaankin vaihteeks Pauiinan resepti syysmasiksen selätettämiseksi:

1. Pientä kivaa.

Palaa perusnautintojen äärelle; hidasta kävelyvauhtias, vedä raikasta ilmaa keuhkoihis ja ihastele kuuta kävellessäs salilta kotiin. Muistat, ettei sinne määränpäähän kannata kiirehtiä vaan matka on – jopa merkittävämpi – osa elämääsi; just nyt, tässä näin on hyvä olla. Samalla tavalla suihku, ruoanlaitto ja pyykkivuoro odottaa sua kotona – kiirehdit sinne sitten kulmat kurtussa ja leuka rinnassa tai pakkassäästä nauttien. Tää on ihan basics of life, mutta unohtuu helposti arjessa, kun kaikesta toiminnasta tulee suoritus; täytyy käydä kaupassa ja täytyy tiskata, vaikka kumpaisenkin puuhan saa myös tehtyä itselleen aika miellyttäväksi; vähän poppia soimaan tarttuessas tiskiharjaan ja kaupastakin voi vaihteeksi ostaa jotain yllättävää!

200Järjestä ittelles myös pientä kivaa – flirttaile. Flirttailun ei tarvitse olla mitään ’harvinaista herkkua’ vaan osa ihan jokapäiväistä elämää; ihmisten kanssa voi flirttailla kohteen sukupuolesta riippumatta. Flirttailun ei tarvitse johtaa mihinkään – se voi olla myös kepeää vitsinheittoa kollegoiden ja ystävien kesken. Kun kerrot kuulumisesi pirteästi ja hauskasti, toiset reagoivat sinuun ja juttuihisi samalla energialla – huomaamattasi innostut itsekin lisää. Vastaavasti voit lietsoa syysmasistasi, jos asioit aina (kirjastossa/töissä/raitiovaunussa…) monotonisesti, ottamatta turhaa kontaktia kehenkään ja lähettämättä minkäänlaisia viboja ympäristöösi.

Koin oman oivallukseni päivämäärällä 2.11. Tein kyseisenä päivänä töitä Skypen välityksellä erään suhteellisen tuntemattoman kollegan kanssa, miehen, jota en koskaan ollut tavannut. Työasioden valmistuessa chattaily  kääntyi henkilökohtaisemmaksi, flirttailevaksi. En olisi halunnut lainkaan lopettaa, vaikka työt olivat valmistuneet jo aikaa sitten ja iltapäiväkin oli pitkällä. En käyttäytynyt siltikään typerästi; heitin läppää ja flirttailin, mutta annoin miehen olla aina askeleen edellä – en voisi koskaan kollegoideni kanssa asioidessa olla se päällekäyvämpi osapuoli. Aloin jo hieman haaveilla miehen kohtaamisesta ja kotiin tultuani etsin hänet Facebookista. Miekkonen paljastuikin hieman vanhemmaksi kuin olin kuvitellut, naimisissa olevaksi kahden lapsen isäksi – että se siitä yhteisestä pulkkamäestä sitten.

Tästä päästään kuitenkin näppärästi reseptini kakkososaan:

2. Älä ota sitä vakavasti.

giphyPätee paitsi firttailuun, myös kaikkeen muuhun. Mitä sitten, jos bussit matelevat tuplaten työmatkaasi kuluvan ajan; mitä sitten, jos töitä on niin saatanasti; tai arki-iltoina et jaksa tehdä mitään ja samaan aikaan kotona möllöttäminen tuntuu syntisenltä ja tylsältä. Nämä seikat ovat ulkoisia tapahtumasarjoja – osa elämää. Se, miten sinä nämä tapahtumat koet oikeastaan vasta tekee tapahtumista totta sinun todellisuudessasi. Bussi vain on, se vain on myöhässä. Sinä määrittelet, onko skenaario: a) voi helvetti, taas joutuu venyttämään duuneja iltapäivästä vai b) tässähän on hyvä hetki kuunnella vielä pari uutta biisiä ja suunnitella pikkujouluasua.

Palataanpa takaisin Skype-kollegaani: Facebookin läväyttäessä totuuden naamalleni olin tietysti pettynyt – ja onkin aiheellista kysyä, miksi olin pettynyt. No, koska leivoin mielessäni miehestä jo poikaystäväehdokasta, vaikka mehän vaan pidettiin hauskaa; heitettiin vitsiä ja hoidettiin työt ilon kautta eikä kuivan asiallisesti.

Voin suhtautua jokaiseen mieheen ja keskusteluun kuin se määrittäisi (yhteisen) tulevaisuuden suuntaa, tai sitten voin vaan ottaa sen yhtenä keskusteluna muiden joukossa – make the most out of it olemalla oma itseni – antamalla kaikkeni peliin hauskuuttamalla toista ja viihtymällä samalla itsekin – heittäytymällä tilanteeseen odottamatta kuitenkaan mitään sen enempää.

t. Pauliina

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Lääkettä syysmasikseen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s