Tinder analysoi sun (ihanne)mätsit

Tinder on viimeaikoina upgreidannut palvelua mm. lisäämällä ryhmä-toiminnon; ulos lähtiessä voi nyt luoda ryhmän niiden kaveriporukan tyyppien kesken, jotka Tinderiä käyttävät. Kuuluessasi tällaiseen ryhmään voit siis selata sekä yksittäisiä käyttäjiä että muita sinkkuryhmiä, jotka ovat lähdössä partydippadaa – ja mahdollisesti yhdistää jopa voimat toisen sinkkuryhmän kanssa – joko etkoilla tai baarissa.

Voisinpa sanoa kokeilleeni toimintoa – se vaikuttaa juuri hauskalta tavalta kutsua miehiä meidän usein niin naisvaltaisiin paardeihin – vaan oma Tinderini ilmoittaa aina: ’Lähdössä ulos illalla? Sinun on oltava menossa ulos, jotta voisit muodostaa osumia muiden tänään liikkeellä olevin kaveriryhmien kanssa.’

Suurin osa kavereistani tosiaankin seurustelee, joten vaikka kävisimmekin tiuhaan ulkona, en saa heistä ryhmäapua Tinderiin – moneen muuhun tilanteeseen kylläkin. On minulla kaikenkaikkiaan 3 hyvää tyttökaveria, jotka ovat enemmän tai vähemmän sinkkuja (ainakin he vielä omistavat Tinder-tilin). Jostain syystä yritettyämme muodostaa ryhmää Tinderini ei kuitenkaan ’löydä’ heitä – eikä minun siis ole mahdollista käyttää tyttökavereitani syöttinä.

Olisi mielenkiintoista tietää, millaiseen algoritmiin nämä kaveriryhmäehdotukset perustuvat; aitojen sinkkuystävieni sijaan Tinder ehdottaa ryhmiini aivan ihmeellisiä Facebook-kavereita: on ex-pomoa, nykyistä pomoa ja Fb-kavereita, joiden kanssa olen häthätää jutellut. Näidenkö kanssa lähtisin Tinder-metsälle?! Nykyinen pomoni nyt ainakin on parisuhteessa – miksi hän on listoillani, kun taas nämä 3 hyvää sinkkukaveriani eivät ole?!

Tinderiin on tulossa myös uusi päivitys – toivottavasti tässä (linkki) on pidemmälle mietityt algoritmit käytössä. Sovellus alkaa nimittäin analysoida swaippauksia ja asettaa sen perusteella juuri tietyn kuvan sinusta ensimmäiseksi tietyn käyttäjän kohdalla. Toisin sanoen – swaippaaja näkee sinusta ensimmäisenä kuvan, josta hän todennäköisimmin kiinnostuu – ja päinvastoin. Tarkoituksena on lisätä mätsimäärää – ikäänkuin tämä mätsien puute olisi ongelma. Mielestäni Tinder jo itsessään on kovin tehokas deittiratkaisu – ja oma ongelmani on pikemminkin siinä, etten keskity mätseistäni yhteenkään.

Tämän uuden päivityksen myötä kuvani sijaan minusta näkyy miehille varmaan vain tuollainen kasvoton ’Anonymous’-kuva. Tai sitten Tinder kaivelee Facebook-kansioideni syövereistä jonkin nolon opiskeluaikaisen otoksen. Jälkimmäinen lienee mahdotonta / luvatonta, mutta kyllähän tämäkin pysäytti miettimään, kuinka paljon Tinder (muiden sovellusten joukossa) tietää minusta; nyt he pystyvät ilmeisesti swaippausteni perusteella määrittelemään miesihanteeni ja esittelevät tämän jälkeen jokaisen tarjollaolevan juntin ja maahisen edullisimmassa mahdollisessa valossa.

…Ja sitten on vielä toiminto, jolla pystyy suosittelemaan käyttäjää toiselle?! Onko joku tosiaan ennen vasemmalle swaippaamista suositellut jotakuta – pelkkien kuvien perusteella – ystävälleen? Ois se kyllä aika söpöä – meinaan, jos tapaisin prinssini niin, että sen kaveri kokis mut just tälle tyypille sopivana emäntänä ja suosittelis mun profiilia.

creepy_tinder_profileTein silloin aikanaan listan Miesten turn off Tinder-profiileista. Voisin harkita sen päivittämistä – tulee nimittäin päivittäin vastaan mitä mielenkiintoisempia profiileja. Jos ei kuvilla onnistuta ampumaan itseä jalkaan, niin esittelyteksteillä viimeistään. Alla esimakua tämän illan saldosta:

 

  • ’Follower of Jesus.’
  • ’Fiksu ja rauhallinen introvertti, joka rakastaa eläimiä.’ (Introvertit jo sellaisenaan ovat pikkasen pelottavia, mutta täytyykö siihen samaan virkkeeseen ympätä eläinten rakastaminen? Kyllä minäkin tykkään eläimistä, mutta toi kuulostaa vaan creepyltä.)
  • ’23vuotias jäbä helsingistä ketä omistaa myös koiran.’ (Niin siis – kenellä on koira? En ymmärrä.)

t. Pauliina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s