Miehet on arsesta ja naiset *nuksesta?

difference-betweemn-women-and-men_men-are-like-bluetooth-women-are-like-wifi-memeUseinhan sanotaan, että miehet on marsista, ja naiset venuksesta (täytyis lukea se kirja!) viitattaessa niihin eroavaisuuksiin, joita sukupuolten välillä on. Satuin salilla salakuulemaan jokusen miesporukoissa käydyn keskustelun, ja tulipahan mieleeni, kuinka hyvin nää kolme sananvaihtoa ois sopinut myös naisten suuhun:

  1. Kaksi n. 16-vuotiasta poikaa tekee vuoronperään hauiskääntöä toisen avautuessa parisuhteestaan – ensin hieman varoen, ettei ulkopuoliset kuulisi, mutta lopulta purkaen sydäntään ihan avoimesti, muista kuulijoista välittämättä: ”En mä jaksa enää tällästä Sonjan kanssa. Mä oon alusta asti ollu tässä parisuhteessa se, joka on välittäny enemmän ja halunnu olla toisen kanssa.”
  2. Vaihtaessani liikettä päädyn parin miehen viereen, jotka vetävät leukoja keskustellen tauoilla keittiökaakeleista; siitä, kuinka innoissaan toinen mies on pariskunnan vasta hankkimista uusista kaakeleista ja pöytätasoista – toisen miehen hehkuttaessa heidän nykyisiä puupintojaan. Kun keittiön pinnat on läpikäyty, keskustelu siirtyy vessan kaakeleihin ja niin siirryn minäkin…
  3. …erään opiskelijaporukan luokse. He juttelevat – mistäs muustakaan kuin – juhlimisesta. Kyseessä ilmeisesti hieman vanhemmat tieteenharjoittajat, sillä miehet puhuvat siitä, miten rankkaa on valvoa, miten pahoja krapuloita nykyään tulee, ja miten rankkaa niitä on viettää yksinään sängyssä – kun ei sieltä baarista kuitenkaan kukaan lähde mukaan.

difference-between-women-and-men_how-women-see-yoga-how-men-see-yogaNiin – onhan miehet ja naiset erilaisia – ja kuitenkin niin samanlaisia. Ehkä lähetämme (ja vastaanotamme) viestejä keskustellessa hieman eri tavoin tai huomiomme kiinnittyy ympäristössä eri asioihin – ja samanaikaisesti samat asiat ilahduttavat meitä, painimme samankaltaisten huolien kanssa ja kaipaamme elämäämme yhtälailla turvaa, jonka voi tuoda vain toinen ihminen siinä vieressä.

Sorrun usein pitämään miehiä hieman tunteettomina ja jotenkin erilaisina itseeni verrattaessa. Tämä johtunee siitä, ettei omassa elämässä ole ollut yhtäkään tälläistä putkiaivoista junttia todistamassa yleistyksiäni vääräksi.

Tällaiset hetket – päästessäni kuulemaan milloin kenenkin miespuolisen ihmisen aivoituksia tai näkemään, kuinka ystävieni parisuhteissa asiat miesten kanssa oikeasti menevät – ovat tarpellisia muistutuksia kaltaiselleni sinkulle siitä, että aika samanlaisia tässä ollaan  – ei niitä miehiä tule nähdä pelottavan erilaisina eikä näin ollen parisuhde – sen muodostuminen ja ylläpito – ehkä olekaan niin suuri mysteeri kuin toisinaan erehdyn ajattelemaan. Kestävissä parisuhteissa on – intohimon lisäksi – kyse myös ystävyydestä, rakkaudesta ja toveruudesta – ja sellaisten asioiden ylläpidosta voi oppia missä ihmissuhteessa hyvänsä.

Kai minäkin siis osaan olla tyttöystävä, kun sen aika tulee?

t. Pauliina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s