Kun ei sanota

Mietitkö koskaan…

kun istut kotona pohtien, pitäiskö laittaa viestiä vai eikö pitäis, että mitä jos se toinen istuu samalla lailla omassa kodissaan pohtimassa? Mitä jos sekin kiertää ympäri huonetta tai makaa lattialla ja katsoo WhatsApp-keskusteluanne – näkee sun olevan ’paikalla’, eikä silti laita viestiä. Kumpikin miettii yhtä lailla tahoillaan, että toinen voisi tehdä aloitteen tällä kertaa.

Montakohan ihmissuhdetta omalla kohdallakin on hiipunut vain siksi, kun ei sanota – ei uskalleta? Siinä pohtiessaan sitä kuvittelee, ettei kukaan muu (koskaan) vietä viikonloppuiltaa samalla lailla yksin; se on varmasti radalla, kun sen elämä on niin fabulous – tyttöjä tulvii ovista ja ikkunoista. Entä jos ei olekaan näin? Entä jos se toinenkin katsoo Netflixiä ja vaan kaivelee varpaanvälejä kämppiksensä kanssa?

Mitä jääkään kokematta, kun ei laiteta sitä viimeistä viestiä: ’Nähdäänkö?’ tai ’Tykkään susta niin että halkeen’. Kukaties – ehkä sen jälkeen voitaisiin kaivella niitä varpaanvälejä yhdessä. Kerran ei ole mitään menetettävää – miksei siis pelata loppuun asti?

Miksi näitä pohdin..? Eräs minut vastikään  ’eksäänsä’ vaihtanut mies tuli vastaan uudella Tinder-profiilillaan. Vaikka miehet ovatkin näissä asioissa suorempia (päätellen´niistä yöllisistä  viesteistä, joita tulee kuukausien jälkeen yllättäviltäkin tahoilta), mieleeni ui kuitenkin ajatus siitä, yrittääkö tämaämies jotain sanatonta viestintää’ oon taas markkinoilla – vieläkö tykkäät musta?’.

No, enpä aio tykätä – tein sen heittäytymisen edelliskerralla seisoessani (henkisesti) alasti hänen edessään ja sain vain saavillisen kylmää vettä niskaani.mind-reader_reading-thoughts_meme

Sitäpaitsi, hänellä on puhelinnumeroni, joten tällaiset Tinder-pelleilyt voidaan hyvin jättää välistä – jos hällä jotain asiaa olisi, kai hänkin ymmärtäisi just speak up – minäkään en ole ajatustenlukija.

t. Pauliina

Entäs sit se flirttailu?

Jos sä seuraat mua tiiviisti katseella
Mä aattelen et mul on ruokaa naamassa
Jos sä katot liian pitkään
En tajuu mitään sitkään
Kun sä tuut siihen juttelee
Alan kiemurtelee
Ja keskustellessa
Kysyn missä on vessa…

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Kun ei sanota

 1. Niin, mikä on ärsyttävämpää, kuin odottaa, että toinen sanoisi jotain.
  Mutta tällaiseen ongelmaan on usein yksinkertainen ratkaisu.
  Tarvitsee vain sanoa jotain ja katsoa, sanooko se toinen jotain.

  Mielestäni tätä kysymystä paljon ilkeämpää on, että sanoo toiselle paljon, mutta toinen ei sano mitään.
  Ei kuuntele.
  Ei välitä.

  Jotenkin olisi parempi sanoa, että ei välitä muulla tavalla kuin sanoa se sanomatta mitään. Minusta on kylmää antaa ihmisen vain olla jäähyllä, ja miettiä siellä jossain toisen sanomisia kertomatta, että ei halua olla yhteyksissä.

  Suorat linjat.
  Selkeys.
  Totuus.

  Näillä eletään elämää. Meidän kaikkien elämä olisi parempi, jos olisimme mukavampia toisillemme. Ei meidän tarvitse olla sadisteja toisillemme vain sitä varten, että emme pidä ihmisestä. Silloinhan on yhtä oikein, että liittyy terroristeihin ja alkaa tappamaan ihmisiä. Kaukaa haetun tuntuista, mutta ollaan melkein samalla suoralla.

  On totta, että toisinaan totuus sattuu. Mutta parempi satuttava totuus, kun riutuminen jossain sydän täynnä toiveita.

  Tykkää

  1. ’Jotenkin olisi parempi sanoa, että ei välitä muulla tavalla kuin sanoa se sanomatta mitään.’

   Oot niin oikeassa. Lopetan yrittämästä aika helpolla; jos mies ei vaikkapa vastaa tiedustellessani, nähdäänkö juhannuksena, annan tyypin olla. Tää on sitä mun ’viimeiseen asti yrittämistä’, sillä valitettavan usein se, ettei enää kiinnosta, jätetään vaan kokonaan ilmaisematta.

   On paljon helpompi niellä toisen vastaamattomuus kun kyselee tuollaista ’tyhjänpäiväistä’. Toista se on kun laittaa perään vielä lisää viestejä, joissa ehdottaa tapaamisia ja vuodattaa sydäntään ihan huolella – ja saa silti vastineeksi radiohiljaisuutta.

   Ei suunsa avaamisessa mitään häviä, vaikka toisen vastaus olisikin kieltävä – positiivista toki ennemmin toivotaan. Pahinta on, jos toinen ei vaivaudu reagoimaan ja asia – sekä omat ajatukset – jäävät kuukausiksi kellumaan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s