Milloin oon ollut liian kauan yksin?

Viikonloppusaunassa tätini mainitsi olevansa huolissaan veljestäni, joka – minun ajatusteni mukaan lähestyy 34. ikävuotta ja tätini sanojen mukaan lähestyy ikää, jolloin vakavan parisuhteen muodostaminen on jo haastavaa. Ilmeisesti on olemassa tällainen ikä, jonka jälkeen on vaikeampaa päästää ketään omaan, hyvin rullaavaan sinkkuarkeen. Minä en jaksa uskoa, että veljelleni olisi käymässä näin – tai ylipäätään, että olisi tiettyä ikää, jolloin sinkkuvuosia on takana niin monta, että elämän jakaminen toisen ihmisen kanssa ei vaan enää luonnistu – ikä, jonka jälkeen ikisinkkuus on taattu. Ihan jo ihmistyypeissä on eroja: jotkut voivat ’rutinoitua’ – ja nauttia siitä – jo parikymppisenä, kun taas toiset ovat koko elämänsä flexiibilimpää ihmistyyppiä.

Pohdin aiemmin täällä sitä, kuinka tärkeää on nauttia yksinolosta, omasta elämästä ja itsestään, jotta on jotain annettavaa parisuhteeseen. En sinänsä oo ollut huolissani sinkkuvuosieni karttumisesta ja itsenäisten rutiinien muodostamisesta, mutta on se tietysti joskus käväissyt mielessä: joko nautin yksinolosta liikaa? Miten hyvältä tuntuukaan lähteä toimistolta iltakahdeksalta kirpeään syysilmaan – tuntea tekevänsä työssä jotain merkityksellistä – ilman että kukaan odottelee kotona. Miten hyvältä tuntuu viettää aikaa ystävien kanssa, jotka tajuavat minua paremmin kuin minä itse. Miten virkistävää on tehdä äkkinäisiä päätöksiä ja lähteäkin viikonlopuksi toiselle puolen Suomea – ilman että kukaan pahoittaa siitä mielensä. Tai ylipäätään selvitä läpi jokaisesta päivästä ilman ainoatakaan kinaa teepusseista tai muusta merkityksettömästä.

Voiko elämästä tulla liian mielekästä ilman miestä ja voiko rutiineista löytyä riittävästi merkitystä ilman parisuhdetta? 

Samaan aikaan tällaiset pelot ’liiallisesta itsenäistymisestä’ tuntuvat täysin turhilta; elämä on niiiiin tasapaksua ilman sitä mielitiettyä – etenkin kun katselee ympärillä olevien läheisten onnea. Onhan se toki mukavaa, että leipoessani brownieita, saan todellakin syödä koko pellillisen yksin. Toisaalta yksin saan myöskin kantaa kotiin verkkokaupasta tilaamani TV:n, yksin saan loikoa sohvalla ja kääriä kädet itseni ympärille ja itse joudun myöskin soittamaan ambulanssin, mikäli kotona sattuu haaveri.

En koe olevani läheskään niin syvällä sinkkuudessa, etten oppisi muodostamaan yhteistä elämää jonkun toisen kanssa. Toistaiseksi tämä pitkä yksinolo on vaan aiheuttanut järkyttävän läheisyydenkaipuun. Tätä ei varmaan pitäisi paljastaa – rohkaisee vielä miehiä ’vonkaamaan’ ensitreffeillä – mutta ainakin allekirjoittaneella on jatkuvaa taistelu sen kanssa, etten mene ensitreffeillä sänkyyn; tai etten koita saada edes haleja ja silittelyä. Ainoa keino pysyä vahvana on sopia ensimmäiset treffit – ja toiset ja kolmannet – julkiselle paikalle.

Sinkkuelämässä – kuten muussakin elämässä – tuntuu olevan vaikeinta se, kuinka tulla vahvaksi ja pysyä silti pehmeänä. Toisaalta tulisi järjestää oma elämä mielekkääksi, ja toisaalta sinkkuelämä ei saisi olla liian nautinnollista, jotta rutiinit vielä joustavat, ja parisuhteelle löytyy sijaa. Sinkkujen tulisi elää yksin, vailla läheisyyttä, ja tehdä se hymyssäsuin ja katkeroitumatta. Ja kun lopulta tapaa mukavan tyypin, ei vieläkään saa heittäytyä (epätoivoisenoloisena) miehen syliin – vaan jaksaa sen sijaan steppailla niiden askelmerkkien mukaan, mitä orastavalle parisuhteelle on asetettu.

76c7cd0fc3ff2e39620c0687af7234b5Minkäänlainen ’romahtaminen’, lannistuminen tai kyynistyminen ei tunnu olevan vaihtoehto. Jos tyrskit itkua villasukat jalassa, kukaan ei halaa sinua ja sano: ’You sexy damn thing’ , kuten poikaystävä tekisi (ainakin jenkkileffoissa). Sen sijaan, sinun on nieltävä itkus, loihdittava hymy takasin huulilles, lähdettävä baanalle ja uskottava, että: ’Tää on SE ilta’, mikäli mielit koskaan tavata ketään.

Voimaa syksyyn, siskot – remember to stay fabulous!

t. Pauliina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s