Liian kiltti?

Olen aika ystävällinen ja rento tyyppi – minulla ei ole järkkymätöntä pakkomiellettä saada omaa tahtoani läpi; joustan ja huomioin muiden mielipiteet. Keskustelinkin ystäväni kanssa lounaalla aiheesta; olemmeko liian kilttejä?

Uskon, että minun kanssani on huomattavasti hauskempaa seurustella kuin herneet nenäänsä herkästi vetävän draamakuningattaren, hemmotellun prinsessan tai ripustautujan kanssa. Kun sutinasta on muodostunut parisuhde, luulisi miehen arvostavan, että haluan miehen käyvän poikien kanssa ulkona, en taatusti tule nipottamaan kotitöistä tai odota hänen passaavan minua laittamalla ruokaa (tai näin ainakin nyt sanon). Mutta onko tällainen käytös liian epämielenkiintoista – etenkin siinä vaiheessa kun vasta tutustutaan toiseen?

En ole aiemmin ajatellut olevani liian kiltti. Minulle kiltteys on sitä, etten pompota toista tai sano asioita vain ollakseni hankala tai loukatakseni – tyylillä: ’Ai, sä varasit sitte tän ravintolan, mä oisin kyllä halunnu sushia’. Kiltteys ei tarkoita sitä, että minusta puuttuisi särmää; omaan vittuilevan ja sarkastisen huumorintajun, teen asiat oman pääni mukaan, tykkään olla härski ja painan Helsingin yöelämässä vähän liiankin kaasupohjassa. Mielestäni olen sopivasti tuhma kiltin tytön ulkokuoressa.

En olekaan varma, onko kysymys sittenkään siitä, että olisin liian kiltti. Pikemminkin – olenko liian helppo? Enkä nyt tarkoita sänkypuuhia (ainakaan pelkästään) – vaan olenko liian joustava, liian rento ja liian veljellinen? Haluan, että (kuvitteellinen) mieheni pysyy samanlaisena renttuna, jollaisena hänet parisuhteeseen nappaan. Enkä tarkoita rentulla sitä, että haluaisin alkoholistin, pettäjän tai ilkeän miehen – ihan vaan omat mielipiteet omaavan persoonan, joka on olemassa yksilönä riippumatta minusta, joka laittaa sopivasti hanttiin ja vittuilee, mutta kohtelee naista silti hyvin asioissa, joissa se merkitsee.

En siis itsekään halua miestä, joka on liian kiltti: palvoo maata jalkojeni alla ja on aina saatavilla. Jos miesten halutaan olevan renttumaisia temppuilijoita (ennen suhdetta), niin onko naisen rooliksi todellakin muodostunut olla nalkuttava draamakuningatar. Ikäänkuin miehet nauttisivat enemmän näiden rentojen, kaverillisten naisten seurasta, mutta etsivät parisuhteeseen sellaista perinteistä bitchiä. Eihän parisuhteen tarvitsisi olla mälsää, eikä jännitteellä takuuvarmasti tarkoiteta sitä, että toinen saa sut raivonpartaalle vaatiessaan sua jäämään joka ilta kotiin katsomaan romanttisia komedioita.

En käy persoonaani muuttamaan, tai toimimaan vastoin luonnettani, mutta voisin karsia liikaa kiltteyttä. Sitä varten täytynee pohtia, missä asioissa se haasteellisuus on suotavaa. En usko, että miehet haluavat sutinan alussakaan mitään monsteria – mutta miten olla sopivan haastava saalis olematta bitch? Mielestäni menee liiallisuuksiin, jos peruu treffejä; valittaa ravintolasta, jonka mies valitsee; vaikuttaa vainoharhaiselta hänen (nais)ystäviensä suhteen… jne.

call-me-old-fashion-but-id-prefer-to-find-myself-a-good-woman-rather-than-a-bad-bitchSen sijaan voin olla haastava niin, etten aina ujuta treffejä aikatauluuni, vaan laitan miehen odottamaan, pidän huolen etten viestittele liikaa ja jaa kaikkia ajatuksiani – etenkään silloin kun tarina ei luista ja vaan urputan milloin mistäkin – ja otan aktiivisemmin ohjat käsiini. Pidän siitä, että mies vie, mutta voisin kai toisinaan ehdotella ravintoloita ja sanoa äänekkäämmin, mitä minä haluaisin tehdä. Se on vaan vaikeaa, kun yleensä tykkään tehdä sitä ja tätä ja tuota. Ehkäpä onkin lähdettävä liikkeelle siitä, että kuuntelen itseäni tarkemmin ja muodostan mielipiteitä siitä, mitä minä juuri nyt haluan tehdä.

Ja nyt muuten haluan laittaa Enriquen Duele el Corazonin soimaan ja keinuttaa pyllyä.

t. Pauliina

 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Liian kiltti?

    1. Onon, kohdillaan! 😉 Vaikkakin mahdoton täyttää näitä kahta kriteeriä samanaikasesti: 1. tunnen muutakin kun kaverillista kemiaa ja 2. mies tuntee samoin.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s