Miksi mies ei vastaa viesteihin?

Aina (silloin tällöin) tulee eteen tilanne, jossa mies ei laita viestiä. Sitä joutuu itsekseen pohtimaan, miksei mies pyydä treffeille tai ylipäätään vastaa viesteihisi. Kokosin muutamia mahdollisia selityksiä tälle radiohiljaisuudelle:

  • not responding messagesTeit jotain väärin. Toisinaan syypää voi olla peilissä: saiko mies käsityksen, että pyörität miehiä huviksesi tai että olet hirveä partygirl tai vaihtoehtoisesti liian innokas; onko hän aina aloittanut keskustelut – ehkä nyt onkin sinun vuorosi; menikö treffinne kuitenkaan niin hyvin – miehet esimerkiksi oikeasti arvostavat sitä, että pidät huolta heidän ravitsemuksestaan; etenittekö liian pian (sänkyyn)…jne.
  • Hän ei ole toipunut aiemmasta suhteestaan / erosta. Voiko entisistä päästä yli märehtimällä? Nopeammin toipuu, kun ihastuu uudelleen – mutta tietysti heti eron jälkeen ei ehkä edes kykene ihastumaan kehenkään toiseen. Tällöin sopiikin pohtia, miksi miekkonen oikein pyysi treffeille, jos ei vielä ole kykenevä?
  • Hänellä on työkiireitä.
  • Hän unohtaa vastata. Kuinka usein itse unohdat vastata mielenkiintoiselle miehelle? Kyllä sitä jossain vaiheessa luulisi huomaan, jos ei toisesta ole kuulunut viikkoihin ja menisi tsekkaamaan keskustelun todetakseen: hupsis, sehän olikin minun vuoroni vastata. Kai viestin unohtaminen on teoriassa mahdollista, esimerkiksi lukiessasi viestin sängyssä baarin jälkeen. Silti ainakin minä valitettavasti muistan (ja jaksan) vastata näihin viesteihin vielä silloin yöllä 2 promilen humalassakin. Jos mies unohtaa viestisi aidosti vahingossa, voisin väittää hänen joko a) tuominneen sinut epämielenkiintoiseksi tai b) hän ei tunne sinua vielä riittävän hyvin määritelläkseen sinut mielenkiintoiseksi.
  • Mies on kadonnut ’out with the boys’. Näitähän sattuu itse kullekin – etenkin kesäaikaan: lähdetään parille ja herätään viikon päästä Kontulasta jostain kämäsestä kerrostaloasunnosta. Ei siinäkään paljon puhelinta katsella – tai ainakaan vastata jokaiseen viestiin – kun ollaan lähdössä tyttöjen kanssa terassilta lentoon.
  • Hänellä on edessä muutto (Timbuktuun). Niin – eipä sitä silloin kannata mitään vakavaa tai vähemmän vakavaakaan viestiä laittaa.
  • Hänellä on kierroksessa joku muu. Tinderin myötä tämä on yhä useammin se selitys: vaikka teillä on sinun mielestäsi superhauskaa, hänen mitta-asteikollaan hauskanne saattoi olla vaan semihauskaa.
  • Hän on kuollut. Houkutteleva vaihtoehto, mutta harvemmin this is the case.

Pitkästä listasta huolimatta, se on pääosin yhtä höpöhöpöä. Jos haluat sulkea silmäsi totuudelta, voit toki uskoa johonkin näistä selityksistä – toisinaan tällaiset johtopäätökset voivat osua myös oikeaan, mutta suurimmassa osassa tapauksia kyse on kuitenkin siitä, että:

  • Mies ei ole riittävän kiinnostunut Sinusta.

Kesäheikin jälkeen varmaan arvaattekin, mistä tämä teksti juontaa juurensa. Mutta ei siinä ole kaikki. Olen viimepäivinä kuunnellut ystäväni avautumista siitä, kuinka hänen tapailemansa mies antoi hänelle pakit vedoten siihen, ettei ’ole vielä toipunut erostaan ja valmis uuteen suhteeseen’. Taidokkaan Instgram-stalkkauksen ystävättärelleni kuitenkin paljastui nyt pari viikkoa myöhemmin, että mies on kuin onkin uudessa parisuhteessa – eli varsin toipunut ja voimissaan. Ystäväni on luonnollisesti loukkaantunut ja suuttunut; miksi hän sanoo minulle näin ja käyttäytyy ihan toisin.

Nin, miksiköhän? Suoraan puhuminen tuntuu olevan kovin vaikeaa; ennemmin selitellään ties mitä vaikeasta erosta ja työkiireistä. Fakta on kuitenkin se, että jos juttunne olisi miehen mielestä sen arvoinen, hän pääsisi yli exästään tuossa tuokiossa tai raivaisi työkiireidensä keskellä 1,5 minuuttia aikaa lähettääkseen viestiä.

Ystävillä on keskustellessa monesti tapana lohduttaa: ’Ehkä se ei nyt ehdi nähdä, eikä siks laita viestiä.’ / ’Ehkä sillä on työkiireitä.’ Jos kyseessä on tyyppi, joka ei laita viestiä paitsi ehdottaakseen tapaamista, voi hiljaa itsekseen miettiä suhteen laatua. Jos ei kuulumisia halua vaihdeta muutoin, onko miehellä tarvetta vain halinallelle tai fyysiselle suhteelle? Vaikka olisin kuinka kiireinen, tiedän kyllä sieltä löytyvän muutamia minuutteja, etenkin jos minua aidosti kiinnostaa kyseinen ihminen. Aina on aikaa ilmoittaa: ’Anteeksi, etten tällä viikolla ehdi vastata viesteihisi, nähdään toivottavasti taas ensi viikolla.’

Toisinaan kyse ei tosiaan ole siitä, ettei miestä kiinnosta ja syynä voi olla esimerkiksi jokin listaamistani keisseistä. Eräs ystäväni ihmetteli, kuinka Tinder-mies vaikutti niin kiinnostuneelta treffeillä, muttei tehnyt keskustelun avauksia tai pyytänyt ystävääni ulos. Kolmansilla deiteillä, joita ystäväni jälleen ehdotti, mies sai vihdoin kakaistua lähtevänsä seuraavana päivänä vuodeksi vaihtoon.

Se siitä sitten – toistaiseksi.

t. Pauliina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s