Kolme asiaa ennen kuin mies voi seurustella

Luin vanhaa Cosmoa kampaajalla. Sen mukaan mies alkaa seurustella,  kun kolme ehtoa täyttyy:

  1. Sopiva, mielenkiintoinen nainen osuu kohdalle – mies rakastuu.
  2. Mies on rillutellut ja nauttinut vapaudestaan riittävästi (onko sellaista kuin ’riittävästi’ miesten tapauksessa?).
  3. Ja miehen talous on kunnossa.

Koen toisinaan olevani ’mies naisen kehossa’ – ymmärränkin kaksi ensimmäistä vaatimusta varsin hyvin. En minäkään alkaisi seurustella, jos en olisi kiinnostanut juuri tästä ihmisestä tai kokisin, etten pysty vielä antautumaan parisuhteeseen. Moni varmasti voi seurustella vain seurustelun vuoksi, ettei tarvitse olla yksin. Seurustelun vuoksi en aloilleni asettuisi, mutta tosi rakkauden osuessa kohdalle voisin olla valmis tinkimään kakkosehdosta: vapaudesta tehdä mitä huvittaa. Vaikka olen todella tietoinen vanhenemisesta, enkä mielestäni ole vielä painanut riittävän pitkään kaasu pohjassa, voisin silti asettua aloilleni – niitä oikeita tuntuu osuvan sen verran harvoin kohdalle, etten tohtisi moista päästää käsistäni.

Tuo kolmas kohta on se, joka minua askaruttaa; en koskaan ole pitänyt omaa varattomuuttani esteenä parisuhteelle – onko se miehille tosiaan jokin kynnyskysymys? Ja jos on, parantaako vakaa talous itseluottamusta ja tunnetta elämänhallinnasta vai onko syy käytännöllisempi; mies haluaa olla kykenevä maksamaan yhteiset aktiviteetit (edes oman osuutensa) – tai onko perustelu jopa romanttinen; mies haluaa panostaa hemmottelemalla naistaan?

Toisaalta ymmärrän, että varallisuus voi olla jollekulle tärkeä osa itsetuntoa – toisaalta en. Ne hetket, jolloin en ole itse luottanut itseeni, eivät ole mitenkään liittyneet siihen, paljonko pankkitililläni on rahaa; mitä tulee miehiin olen aina ollut enemmän huolissani ulkonäköni, älyni ja luonteeni riittävyydestä. Siksi minusta onkin outoa, jos miehet kuvittelevat paksun lompakon tekevän heistä viehättäviä. Tietysti on naisia, joille miehen varallisuus merkkaa – mutta nämä kanaset eivät lähtökohtaisesti olekaan niitä, joita miesten kannattaisi tavoitella.

En minäkään toki mitään tyhjätasku-miestä halua. Huomaan itsekin toisinaan sokaistuvani miehen elämäntilanteesta; mies saattaa aluksi hämätä ja vaikuttaa mielenkiintoiselta ihan vain sen vuoksi, että hänellä on omistusasunto, auto, hyvä työ, hän tarjoaa ravintolaillallisia… Tietysti tällainen miljöö vaikuttaa hienommalta kuin treffit pienessä opiskelijasolussa hikisten treenikamppeiden keskellä. Kämänen asunto ja nuudeli-illalliset eivät kuitenkaan missään määrin vaikuta lopulliseen tuomioon sillon kuin mies on muuten otollinen. Kemia on todellakin jotain sellaista, jota ei ihmisten välille rahalla luoda, ja siksi rahalla kilpailevat miehet eivät pärjää niille aidosti mielenkiintoisille.

Olen kirjoittanut arvostavani koulutusta – tällä tarkoitan lähinnä sitä, että miehellä on kunnianhimoa, älliä ja koska hän on kouluttautunut, hän ei joudu pohtimaan sitä, olenko minä meistä kahdesta se menestyneempi. Kyse ei niinkään ole siitä, mikä miehen taloudellinen tilanne on, vaan mikä on miehen oma suhtautuminen hänen talouteensa; jos se on hänelle ongelma, välittyy se luultavasti myös parisuhteeseemme siten, että Funniest_Memes_being-a-rich-man-is-like-a-girl-being-pretty_19556minun menestykseni on hänelle ongelma – ja näin ei todellakaan saisi olla. Kun mies on käynyt kouluja, vältän tämän ongelman; ’onneksi’ miehen euro on naisen 80 senttiä. Koulutuksen tuoma varallisuus ei kuitenkaan ole se pääsyy koulutettujen miesten vaalimiseen; he todennäköisesti ymmärtävät kaltaistani business-naista muutenkin paremmin. Voisin siis hyvin tapailla opiskelijapoikaa ja hänen solukämppiksiään; kyllä minulle riittää, että miehessä on kunnianhimoa ja sen tuoma ’lupaus’ siitä, että joskus taloudellinen tilanne on ok – ei hänen tarvitse olla ns. valmis paketti löytäessään minut. Sitä ennen minä voin tarjota – tarvittaessa. Ja vain sillointällöin.

Positiivista kyllä, että Cosmon lista on noin lyhyt; oikeastaan ainut, mitä tarvitsee tehdä itse, on saada mies rakastumaan. How simple is that!

t. Pauliina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s