Tinder vs Happn

Niille, jotka ei yhtään tiedä, mitä on Tinder ja Happn: kyse on mobiilisovelluksista, joissa mätsätään kiinnostavien miesten/naisten kanssa painamalla heidän profiilinsa kohdalla ♡. Jos tyypin kuvat ja mahdollinen esittelyteksti ei pure, voi tyypille antaa myös ruksia, tai jos puree tosi kovaa, voi laittaa myös Super-likea/Charmata. Minä näen nämä superliket, vaikken itse antaisikaan tyypille sydäntä, mutta keskustella voi vain silloin, kun kumpikin on tykännyt toisesta.

Molemmissa sovelluksissa määritetään haitari, minkä ikäisistä tyypeistä olet kiinnostunut ja molemmat perustuvat GPSsään. Erona se, että Tinderissä määritetään säde, jonka sisältä sovellus ehdottaa miehiä/naisia kun taas Happnissa näet vain ne tyypit, joiden kanssa polkusi/GPS on kohdannut tosielämässä. En puutu mitenkään sovellusten toimivuuteen sinänsä – on bugeja ja kaikenkaikkiaan konsepti on tosi pinnallinen; et pärjää , jos olet tosi ruma, ja voit swaipata mielettömän tyypin pois elämästäs ihan vaan siks, että sillä on vääränväriset hiukset.

Tässä kuitenkin jokunen plussa ja miinus molemmista, kun oon viimeaikoina näitä funtsinut.

Tinder

+Enemmän valinnanvaraa, eivätkä käyttäjät lopu kotisohvalla selatessa; sädettä Tinderkasvattamalla löydät aina lisää miehiä/naisia.

+ Sovelluksessa ollaan aika suorasukaisia; ihmiset ilmaisevat selkeästi profiilissaan, minkä perässä ovat – etsivätkö sitä oikeaa vai ’just for fun’.

– Toisaalta juuri tämän vuoksi Tinderissä on enemmän niitä tyyppejä, joiden kuvista naamaa ei näy lainkaan – on vaan puolialastomia heruutuskuvia tai S&M-henkisiä (netistä ladattuja) otoksia.

– Miesten taso on huono; todella paljon ulkomaalaisia (näyttävät usein samanlaisilta machoilta, eikä heistä koskaan tiedä, kuinka kauan he viipyvät Suomessa). Tai sitten niitä keravalaisia – hieman epäsiistejä tyyppejä tribaalitatuointeineen ja motskareineen.

– Naisten taso sen sijaan on korkea – olen nähnyt ihan tavanomaisten tuttavapoikieni mätsejä, ja huhhuh sentään!

– Super-like painikkeessa tai sormissani on jokin vika; laitan Super-liken lähes päivittäin, enkä kertaakaan tarkoituksella.

– Porukka aloittaa melko harvoin keskusteluja, ja pareja keräillään kevyin mielin – osa varmaankin käyttää sovellusta vain viihteenä tai itsetuntoa buustatakseen.

+ Toisaalta keskustelun aloittamisen kynnys on mielestäni matala. Tinderiin suhtaudutaan kepeästi, ja millä tahansa replalla voi menestyä – tai kun kaikki on sanottu, voi tyytyvä GIPHY-animaatioihin/hymiöihin. Kornit läpätkin voi toimia.

Happn

+ Miesten taso on korkeammalla; enemmän siistejä, koulutettuja tyyppejä kuin niitä kaljaa kittaavia möhömahoja.

+ Sovellus on vielä uusi tulokas Suomessa, vähän käyttäjiä ja siksi vähän mätsejä ja keskusteluja; suhteessa aika paljon kansainvälistä sakkia.

+ Happniin voi insta-profiilin lisäksi lisätä Spotifyn musalistoja – jos joku jaksaa ylläpitää Spotifyssa listoja, niin tilistä saa erilailla informatiivisen kuin Tinderissä. Omat Spotify-listani nyt ovat…no… soitossa pyörii TOP-listat ja jotain ikivanhaa rokkia.

+ Näet Happn-feedissä senkin kun kohtaat mätsejäsi uudestaan, milloin kohtasitte uudestaan ja missä – Happnissa onkin näppärä aloittaa keskustelu, vaikka olisitte mätsänneet jo aikaa sitten – voit silti heittää läppää siitä, että Happn-mukaan törmäätte jatkuvasti rautatientorilla; pitäisikö teidän joku kerta istahtaa kahville.

– Et voi selailla loputtomiin, sillä sovelluksen ehdotukset perustuu niihin yksilöihin, joita GPS on paikantanut lähelläsi – vähän käyttäjiä, vähän ehdotettavia sinkkuja. Plussana toki voi pitää sitä, että sun on PAKKO lähteä sohvalta ulos kiertelemään, ihan vaan saadakses lisää swaipattavaa.

– Mätsejä tulee vähemmän – veikkaan että se johtuu osin myös siitä, että sovelluksessa ei tarvitse ottaa jokaisen yksilön kohdalla kantaa; kohtaamasi/ sinulle ehdotetut tyypit voi jättää listalle ’kellumaan’, toisin kuin Tinderissä, jossa on pakko painaa joko ruksia tai sydäntä päästäksesi katsomaan seuraavan tyypin profiilia.

– Omalla kohdallani GPS ei aina rekisteröi liikeitäni – olen saattanut olla koko lauantaipäivän tai -yön keskustassa mukamas niin, ettei kohdalleni ole osunut yhtään miestä, joka käyttäisi Happnia ja näinollen ilmaantuisi näin feediini.

– Keskusteluja aloitetaan ehkä vielä vähemmän kuin Tinderissä.

Molempien käyttöä siis jatkan, vaikka osa tyypeistä on samoja, on Happnissa myös paljon freesejä naamoja. Ja minä itse ainakin vaikutan…innokkaalta? yritteliäältä? epätoivoiselta? käyttäessäni kumpaistakin sovellusta.

t. Pauliina

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Tinder vs Happn

  1. Kiitti Kun kirjoitit kattavasti Happnistä, lataan sitä parasta aikaa 😀 Aikaisemmin se ei ole mua kiinnostanut kun kuvittelin sen olevan vaan Tinder 2.

    Tykkää

    1. Hei hyvä jos tästä oli jollekulle apua! 😀 en tosiaan sano, että sieltä ois mitään varsinaisesti löytyny, mut on se ihan laadukkaan oloinen! Ainakin jos vertaa Badooseen. 😀 ja tosiaan oon yksillä Happn-treffeillä jo käyny, ja nyt tuli just uusi jännä crush, kattellaan 😉

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s