Millanen sun eka Tinder-kuva on?

Kyllä vaan – olen oppinut raakalaismaiseksi Tinderöijäksi. Aiempi taktiikkani oli etsiä profiileista edes jotain, mitä tahansa, minkä kokisin kiinnostavana. Jos ensimmäinen kuva ei ollut aivan karmea, klikkasin profiilin auki, pläräsin kuvat läpi ja lukaisin esittelytekstin toivoen, että profiilin syvällisempi tutkailu yllättäisi positiivisesti; siellä olisi se älyttömän komea prinssi, joka on itsevarma, mutta kuvista näkee ettei tyyppi ole liian tietoinen omasta hyvännäköisyydestään tai ratsasta pelkällä ulkonäöllä – kuvissa olisi tunnelmaa, ja esittelyteksti vain lisäisi kiinnostustani.

Vaikka profiilin yleisilme olisikin ollut kehno, annoin sille useita mahdollisuuksia yllättää minut positiivisella yksityiskohdalla. Mitä tästä seurasi? No, luonnollisesti mätsäsin paljon miehiä alta riman, niitä joiden kanssa en loppujen lopuksi jaksanut ylläpitää keskustelua saati lähteä treffeille tietäessäni, ettei tyyppi loppujenlopuksi miellytä minua riittävästi (ulkoisestikaan). Mätseillä saattoi olla viisi huonoa kuvaa ja yksi avian ihmeellisestä kuvakulmasta otettu räpsäisy, jonka perusteella painoin sydäntä. Tarpeetonta sanoa, että treffeillä se viimeistään paljastui; olisi kannattanut uskoa niitä viittä muuta kuvaa.

Nyt olen muuttanut Tinderöintitaktiikkaani. Sen sijaan, että koitan etsiä profiilista jotain viehättävää, etsin profiilista virheitä; kuvia, tunnelmaa, ilmeitä, kommentteja, harrastuksia, koulutusta, ammattia, tatuointia, lävistystä, partaa, hiustyyliä – mitä tahansa, mikä ei miellytä minua. Esimerkiksi lävistykset naamassa ovat ehdoton no-go, ja vaikken haluaisi sanoa tätä ääneen, niin koulutuksella ja ammatilla on valtava rooli; Tinderin kautta en vaivaudu tutustumaan esimerkiksi roskakuskeihin. Jos taas mielenkiintoisen oloinen roskakuski lähestyisi minua baarissa, olisin autuaan tietämätön näistä faktoista ja tietysti antaisin hänelle kaikki avaimet viettelyyni.

Olen siis tullut krantummaksi. Tinderiä on muutenkin haukuttu ulkonäkökeskeiseksi, group pictures tinder meme hoping for the bestmutta nyt olen entistä pahempi sillä saralla; tuomitsen useimmat jo pelkästään ensimmäisen kuvan perusteella. Myös ihan kivojen tyyppien kohdalla jaksan selata kuvat, mutta profiilin täytyy sitten kiriä huomattavasti ja luoda fiiliksen siitä, että tässä voisi olla jotain spesiaalia.

Tällä taktiikalla sitä toki miettii omaakin kuvaa; täytyy paitsi näyttää hyvältä, myös kertoa itsestä jotain pelkällä yhdellä kuvalla – tarjota sopivasti informaatiota ulkonäöstäsi, mutta myös tunnelmaa; vessan peilin edessä otettu selfie Tinderin ykköskuvana on vaan… tylsä – vaikka se olis kuinka hyvännäköinen.

t. Pauliina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s