Oon jokseenkin kyllästynyt…

…näihin kaikenmaailman deittisovelluksiin. Ei sillä, että minulla olisi montaa käytössä: Tinder ja Happn vain. Netin deittisivustot eivät tunnu omalta – ikäänkuin sinne lataamani profiili tallentuisi pysyvämmin bittiavaruuteen, tekisi elämäntilanteestani pysyvän ja leimaisi minut epätoivoiseksi sinkuksi (varmasi mobiilisovellukset tekevät saman, mutta niiden käyttö ’on the move’ tuntuu kepeämmältä).

Miksi sitten oon tympääntynyt? Oon kyllästynyt siihen deittisovellusten luomaan kynnykseen tavata; siinä missä jokainen mies on mahdollisuus, on jokainen mies myös uhka. Viestittely on helppoa, ja usein hauskaakin, mutta kasvokkain tapaamalla voi rikkoa sen syntyneen illuusion. Tätä seuraa empiminen, haluanko sittenkään tavata?

Aloin vuodenvaihteessa jakamaan Tinderissä niitä sydämiä aika lepsulla otteella: keskustelujen määrä nousi, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, kun loppujenlopuksi törmään aina siihen, etten oikeastaan haluakaan tavata koko tyyppiä: usein miehen ulkonäkö ei lähtökohtaisesti ehkä olekaan ollut riittävän sinnepäin tai sitten  viestittely ei vaan vakuuta niin että jaksaisin ylläpitää sitä. Vaatii mieheltä aika hyviä kuvia, aktiivista viestittelyä ja hauskoja laineja, että alan ihastua ennen treffejä ja vakuutun siitä, että haluan käyttää aikaani tyypin tapaamiseen.

Minun on pitänyt jo pitkään kertoa teille eräistä Tinder-treffeistä – postaus on viivästynyt, kun niitä ei ole vielä tapahtunut. Tätä juuri tarkoitan; ensitapaaminen on kuin työhaastattelu – sitä jännittää, mistä toinen haluaa keskustella, etsiikö hän pitkä- vai määräaikaista suhdetta, kohtaako kemiat ja kuka siellä pöydän toisella puolen on oikeastaan vastassa. Tällainen jännittäminen ja arvuuttelu on kuluttavaa – en ole huolissani, etteikö tapaaminen sujuisi ihan mutkitta (oon sen verran sosiaalinen tyttö). Jännitänkin sitä, oonko jälleen tapaamassa ja ihastumassa ihmiseen, jonka olen täydentänyt omilla mielikuvillani sellaiseksi, mitä haluaisin hänen olevan. Tämä toiveiden raketinomainen nousu, pettyminen livetapaamisessa ja sen jälkeen itsensä tsemppaaminen uuteen Tinderöintiin on niin perseestä, etten halua sitä harrastaa aivan jokaisen jampan kohdalla.

Vain parissa tapauksessa oon ollut ennen ensitreffejä aidosti innostunut Tinder-parini tapaamisesta ja uskonut jo ennen treffejä, että tavattuani tyypin olen aika varmasti yeah-dating-is-cool-funny-memekiinnostunut hänestä. Minulle Tinder-treffit ovat pitkään tulleet kaiken muun elämän jälkeen; menen ennemmin salille tai tapaan oikeita ystäviäni, sillä silloin tiedän käyttäväni aikani hyvin. Vaikka uusien ihmisten tapaaminen on hauskaa ja siitä aina oppii uutta (vaikka sen, millaisia piirteitä ei halua tulevassa seurustelukumppanissa olevan), vapaa-aikamme on kuitenkin rajallista, eikä jokaisen Tinder-tyypin kanssa ole järkevä ravata deiteillä. Et kummemmin paranna mahdollisuuttasi löytää (hyvää) suhdetta saati ole reilu toista ihmistä kohtaan, jos lähdet puolivaloin treffeille vähän jokaisen kanssa, ja ajattelet, että sinun täytyy katsoa jokainen kortti ja treffailla, koska kaikki muutkin tekevät niin. Ei ole mitään pahaa olla pikkasen nirso ja odotella jotain vähän spesiaalimpaa: edes sitä mannapuuroa ja mansikkaa peruskaurapuuron sijaan.

Onkin ihan toinen juttu, kun tapaa toisen ihmisen muuten kuin Tinderin kautta – kun saat ensikosketuksen ihmiseen samantien livenä. Sinulla on heti tiedossa, miten toisen katse sai polvesi veteläksi, millainen ääni hänellä oli, miten hän liikkui, nauroi, miltä hän näytti ja miten välillenne tuntui samantien syntyvän jännite. Samanlaisia pettymyksiä ei livenä tule mitä Tinderistä, sillä tiedät varmemmin, mistä olet kiinnostumassa. Oonkin kesän kunniaks päättänyt hieman muuttaa tätä sovelluskäyttäytymistäni; tästä lähin Tinder olkoon vaan apuväline ihmisten tapaamisessa. Varmasti käyn jatkossakin Tinder-treffeillä, mutta panostan enemmän siihen, että olisin kohdattavissa livenä; käyn baareissa, puistoissa, kahviloissa, kirjastoissa… ja pyrin vaikuttamaan siltä, että minua hey-girl-i-saw-you-on-tinder-saa lähestyä. Nyt tulee loppu liialliseen Tinder-viestittelyyn; jos ollaan baarissa kaveriporukalla niin Tindermiehet kyllä saavat odottaa vastaustani seuraavaan päivään – baarissa on sentään tarjolla aitoa lihaa, enkä vaikuta kovin lähestyttävältä jos selailen vessajonossa Tinderiä.

Tinder on apuväline, sillä toisinaan hukkaat tosielämässä kohtaamasi ihmiset; siellä sinulla voi olla mahdollisuus törmätä heihin uudestaan. Ainakin osa ihmisistä saattaa muistaa naamasi Tinderistä, tietää sinun olevan sinkku ja rohkaistuu herkemmin lähestymään, jos kohtaatte tosielämässä.

Pystytinkin Tinder-tilini uudestaan ja päätin ottaa hieman nirsomman asenteen. Ehkä sitten vältyn näiltä tyypeiltä, jotka loppupeleissä paljastuu kaljamahaisiksi harrikkamiehiksi (ihan vaan vinkkinä kaikille: älkää koskaan luottako pelkästään yhteen, rakeiseen naamakuvaan). Ja kyllä – olen pinnallinen – sopivissa määrin.

t. Pauliina

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Oon jokseenkin kyllästynyt…

  1. Kuulostipa tutuilta ajatuksilta! Talvi on niin mälsää aikaa että pakko tinderöidä, mutta kesä on kyllä taas sellasta että täytyy hyödyntää tuolla ulkona hengeilevat miehet ensisijaisesti 🙂 Oon muuten kerran käyny deiteillä vähän just siks, että piti nyt kattoa, ja en mee ikinä toiste sillä perusteella. En edes jaksanu kattoa tyyppiä silmiin vaan tuijottelin juomaani 😀

    Tykkää

    1. Jep, talvella kun ei tee enää pimeäntultua (klo 16) mieli lähteä ulos, niin Tinderi on kyllä ihan hyvä piriste… Onneks kesällä on kuitenki eri meininki, ja tekee enemmän mieli pyöriä tuolla ihmistenilmoilla. 🙂 Tohon treffailuun liittyen – huomaan kyllä ittessänikin aina sen huolen, että ’menetänkö nyt jonki hyvän mahdollisuuden’, jos en jatka jonkuin tyypin kanssa jutustelua/mee treffeille. Mutta no, ehkä menetänki, muttei kaikkia kortteja nyt vaan voi kattoa. 🙂 Aikakin on kuitenki rajallista…

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s