No-go-zoneja ja mustia hevosia

 

Minulla (ja varmaan monella muullakin) on järkyttävä tarve lokeroida ihmisiä; tuo on juntti, tuo on peluri, tuo on mammanpoika ja tuolla menee nörtti, tuo on liian nuori ja tuo epätoivoinen. Tällaisella havainnoinnilla monimutkaisesta maailmasta saa hieman ymmärrettävämmän ja ihmisistä ennakoitavampia.

Lokeroinnin myötä minulla on tiettyjä no-go-zoneja, miestyyppejä, joista näen jo cat-in-a-box-memepäältäpäin, ettei kyseessä ole minun palani kakkua. Yksi tälläinen lokero on nuoremmat miehet. Vuoden ikäero nyt ei ole edes ikäero, mutta noin yleisesti, jos mies on vasta siinä kahdenkympin hujakoilla, koen, että elämäntilanteemme ovat jokseenkin liian erilaiset. Puhumattakaan siitä, että pelkään kokemattomuutta.

Turhauduttuani Tinderin ”lähelläsi ei ole uusia käyttäjiä”-ilmoitukseen, läväytin kilometrit ja ikähaarukan tappiin (no en aivan, mutta lähemmäs tappia). Johan alkoi miehiä löytyä. Tällä tavalla mätsäsin viimeisimmän helluni, ikioman toyboyn. Pitkästä aikaa jännitti mennä treffeille – pitkästä aikaa olin kiinnostunut.

Tämä sutina on ollut kuopattuna jo useamman viikkoa, eikä minun pitäisi asiasta enää edes kirjoittaa. Olen kuitenkin niin rohkealla tuulella (tsih, kasvoton kynäniekka avautuu anonyymista ihastuksestaan), että myönnän hänen katoamistemppunsa harmittavan minua yhä. Homman päättymisestä huolimatta, olen iloinen, että  astuin ulos comfort zoneltani ja sekaannuin ihan tietoisesti no-go-lokeroon.

Tietämättömyys on usein pelastus lokeroinnille; viimeeksi sekaannuin nuorempaan, kun en millään olisi osannut kuvitella hänen olevan nuorempi. Muutama junttikin on vaikuttanut hetken aikaa mielenkiintoiselta, mutta pelimiehet olen aina kuvitellut erottavani kaukaa. Viimeeksikin baarissa ystävättäreni kanssa huokailimme saman jampan perään: on siinä komea mies, niin selvä pelimies.

Ja mihin arviomme perustui; hänen tapaansa pukeutua, kävellä, seisoa baaritiskillä tai nojata tanssilattian kaiteeseen. Emmehän kumpikaan edes jutelleet hänen kanssaan – tai edes kuulleet hänen keskusteluaan kavereidensa kanssa. Silti osasimme tehdä hänestä tarkat johtopäätelmät.

Jos mietin omaa käytöstäni, joku voi vetäistä minustakin mielenkiintoiset johtopäätelmät: miten pukeudun, pälyilen ympärilleni, kiehnään tanssilattialla ja sanon kuitenkin kaikille lähestyville miehille ei. Aika nirppanokalta vaikuttaa, vaikka itse tiedän olevani hyvin aito ja sydämellinen nainen.

Vaikka tiedostan lokeroinnin johtavan mahdollisiin virhearviointeihin, siinä vaiheessa kun sain tämän miehen hymyilemään suuntaani, jänistin taas. En tosiaankaan ottanut häntä vastaan takki auki vaan käänsin katseeni ylpeänä pois: minuahan et saa haaviisi. Olinhan jo mielessäni tehnyt luonneanalyysin ja todennut hänet sellaiseksi mieheksi, jolta naisen kannattaa itseään suojata.

Niin – suojautua miltä? Pelimieheltä? Sydänsuruilta? Ihmiseltä, jota et ollenkaan tunne? Mahdollisuudelta? Nyt liian nuori -lokerostani on noussut jo kaksi yllättäjää; nuoria miehiä, joilla on kunnianhimoa, kokemusta ja älliä vähintään saman verran kuin minulla. Kannattaisi varmaan tutkia tarkemmin näitä muitakin no-go-zoneja, jos sieltä löytyisi lisää mustia hevosia. Vaan miten lopettaa ajatella; ei niinkään out-of-the-box vaan without-any-boxes?

t.  Pauliina

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”No-go-zoneja ja mustia hevosia

  1. ”Olen kuitenkin niin rohkealla tuulella (tsih, kasvoton kynäniekka avautuu anonyymista ihastuksestaan)” Kiitos päivän nauruista ❤
    Hyvä kirjoitus ja todella hyvä pointti hypätä vaikka sitten sen pelimieheksi lokeroimansa miehen kelkkaan 😉

    Tykkää

    1. Kiva, että tykkäsit ja sanoit sen ääneenki! 😄joo, tää lokeroinnin vähentäminen on nyt työnalla, helppoo se ei kyllä oo ku ihmisistä näkee nii selvästi päällepäin, mitä ne on 😉

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s