Tyttöjen kesken

Suurimman osan ajasta on mahtavaa olla nainen – we rule the world. On kuitenkin olemassa se hetki kuukaudesta jolloin hormonit puuttuvat peliin, ja naisenaoleminen tekee elämästäsi niin helvetin hankalaa. Muutut jumalattaresta demoniksi, turpoat kaksinkertaiseksi ja maitopurkin kaatuminenkin saa sinut itkemään. Kaivat iloisistakinFunny-memes-they-call-it-pms-because-mad-cow-disease asioista sen paskan esiin: ystäväsi menevät naimisiin vain irvaillakseen sinkkuudellesi ja sinut on kutsuttu viikonlopun bileisiin vain, jotta kaverisi näyttävät ruhoosi verrattuna entistäkin kauniimmalta.

Olen jo monta vuotta puhunut Q-kupin puolesta, joten paasataanpa nyt hiukan täälläkin. Ehkäpä siellä ruudun toisella puolella on vielä joku, joka ei tähän sisarkuntaan kuulu. En kerro teille, mikä kuukautiskuppi on (osaatte googlata itsekin, muuten ette lukisi tätä). Sen sijaan kerron, miksi sitä kannattaa kokeilla:

 • Voit luovuttaa, jos ei homma muutaman kokeilun jälkeen tunnu omalta. Itse kyllä urahdin varmaan heti ensimmäisen kokeilukuukautena.
 • Tuntuu suurelta investoinnilta, mutta jo parin kuukauden jälkeen huomattavasti halvempi (ilmainen) vaihtoehto!
 • Käyttö on helppoa kuin heinänteko – pienen harjoittelun jälkeen.
 • PMS-hirviö sisälläni on ainakin puolet rauhallisempi. Q-kuppi ei poista tunneherkkyyttä, mutta tekee menkat huomattavasti helpommaksi, ja voin lähes unohtaa, että on se aika kuusta.
 • ’Vessahommissa’ täytyy käydä vain pari kertaa vuorokaudessa. Ei siis ihme, että melkein unohdan! Tämä tokin lienee jokseenkin yksilöllistä.
 • En pelkää ollenkaan, että tulisi läpi – voin siis hiihtää valkoisissa shortseissa kesät talvet.
 • Ajatuksena tuntuu epähygieeniseltä, mutta kokeilun jälkeen ällöttää huomattavasti enemmän ne tamponit ja siteet – miksi tunkea paperia sisäänsä tai vastaavasti antaa sellaisen hangata kankkujaan päivästätoiseen?
 • Ei tarvitse kaupassa käydessä muistaa siteitä/tamponeja – voit myös aina valita sen söpöimmän kassan!
 • Ei myöskään tarvitse muistaa pakata siteitä mukaan ja pelätä niiden pullahtavan esiin juuri kun kaivelet kadonnutta bussikorttia laukun pohjalta.

ive-got-pms-ocd-and-add-i-want-to-cry-and-look-pretty-while-i-kill-everyone-but-i-cant-focus-on-that-right-now-im-cleaning-cec9f

Ollakseni objektiivinen listaan myös huonot puolet:

 • Jos menkat on epäsäännölliset, ärsyttää Q-kupin unohtuessa kotiin juuri sillä kertaa.
 • Reissussa täytyy olla tarkka, että pääsee keittelemään / pesemään kupin kunnon pesunesteellä – ja toivoa, että yleisessä vessakopissa on käsienpesuallas.

Ehkä jotain unohtui, mutta tässä nämä päällimmäiset… 😉

t. Pauliina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s