How to be a heartbreaker?

Kuuntelinpa taas Marina and The Diamondsia… Sydäntenmurskaajille on neljä sääntöä:

Rule number one, is that you gotta have fun,
But baby when you’re done, you gotta be the first to run
Rule number two, just don’t get attached to,
Somebody you could lose

***
Rule number three, wear your heart on your cheek
But never on your sleeve, unless you wanna taste defeat
Rule number four, gotta be looking pure
Kiss him goodbye at the door and leave him wanting more-more

This is how to be a heartbreaker
Boys they like a little danger
We’ll get him falling for a stranger, a player
Singing I lo-lo-love you

How to be a heartbreaker
Boys they like the look of danger
We’ll get him falling for a stranger, a player
Singing I lo-lo-love you
At least I think I do!

Rule #1 is that you gotta have fun

Hymy työpaikan ruokalassa, vastapäisen bussipenkin nappaaminen, pöytäseurueelta lainattu jakkara baarissa, lyhyt keskustelu kuntosalilla, syvältä kupliva naurusi, kulmakarvan kohottaminen, hento hipaisu, itsevarma olemus, itseironinen läppä, miehestä väännetty vitsi ja samanaikaiset ihailevat katseet…

Alkaa kuulostaa jo harlekiiniromaanilta, mutta tämä sääntö on paalupaikalla syystäkin; ensisijaisesti miesten viettelyn tulee olla hauskaa. Flirtti piristää päivää, ja sitä voi harrastaa missä vaan, milloin vaan. Jos saan miehen kuikuilemaan minua kassajonossa, on katseidenvaihdon palkintona ainakin se voitonriemu: sain hänet huomaamaan minut – ilman sanoja tai ostoskärryillä törmäilyä. Vaikkakin harvinaista (Suomessa), on näissä tilanteissa aina mahdollista, että hymykaverisi ryhtyy juttusille.

Kun ollaan kohteen kanssa keskusteluasteella, hauskanpito on tietysti aivan toisella tasolla; flirttiin kuuluva kevyt sanailu saa sinutkin nauramaan, tekee olon kuplivaksi, taikoo hymyn kasvoille loppupäiväksi ja tutustut syvällisemmin toiseen ihmiseen. Olen sellaista ihmistyyppiä, joka flirttailee aina keskustellessaan; tyttökavereille, varatuille työkavereille sekä tinderdeiteille. Kun tekee selväksi säännön nro 3, ei flirttailevasta keskustelunsävystä ole ainakaan itselleni koskaan tullut ongelmia.

Sen lisäksi, että flirttailutilanteessa on hauskaa, tulee säännön nro 1 olla kokonaisvaltaisemmin hanskassa: elämästä tulee nauttia ja katsomaan läpi sormien pieniä elämän epäkohtia. Tyytyväisyys ja onnellisuus on pitkälti oma valinta. Miesten ei tulisi olla ainoa harrastus. Kun tekee kavereiden kanssa kivoja asioita, arvostaa työtään, on sopivasti menevä, muttei pelkää viettää lauantai-iltoja kotona on miestenkin silmissä kiinnostava – itsevarma nainen, joka viihtyy elämässään sellaisenaan kuin se on.

Ihmiset, jotka kulkevat kaupungilla tällälailla ’takki auki’ kääntävät katseita automaattisesti. Valitettavan usein tulee katsottua puhelinta; emme elä hetkessä – vaan olemme menossa tapaamaan kavereita, salille, töihin… Olenkin yrittänyt harjoitella tätä ’takki auki’-olemista ja huomannut, kuinka läsnäolo, valppaus ja hyvä oloni saavat positiivisia reaktioita aikaan myös muissa. Ihmisiin on helppo saada kontaktia ihan vain silmiin katsomalla, hymyilemällä pienesti; kun sinä näet heidät, hekin todennäköisemmin näkevät sinut.

Rule #2 just don’t get attached to

Hauskuudella on tapana kadota silloin kun tajuat olevasi aivan kusessa siihen jätkään. Ne kerrat, jolloin minä olen kiintynyt – ja mies ei – ovat saaneet tilanteen kiusalliseksi. Vaikka kuinka yritän pitää yllä sitä leikkisää ilmapiiriä, jossa molemmat viihdyimme, alkaa pelko jäytää mieltäni ja tilanteesta tulee väkisinkin piinallinen. En voi olla haaveilematta yhteisestä tulevaisuudesta ja pohtimatta eksklusiivisuuskysymystä. Työnnän miestä hieman kauemmas, koska en ole enää tilanteen ohjaksissa.

Sorrun usein siihen, että sovitan miestä poikaystävämuottiini liian aikaisin. Kepeydestä nauttiminen on vaikeaa, ja parhaiten se onnistuu mitä vähemmän mies vastaa ihannettani. Tällöin voin olla rento, itsevarma ja tutustuminen etenee omalla painollaan: en roiku miehessä, mutten ole myöskään niin kiinnostunut, että paniikissa työntäisin hänet kauemmas. Sen sijaan nautin ollessani ohjaksissa: kun mies näkee, etten ole täysintumblr_i love you at least i think i do.gif varma hänestä, hän tuntuu tulevan varmemmaksi minusta: laittaa viestiä, ehdottelee tapaamisia ja tekee töitä voittaakseen minut puolelleen. Tämä on sitä, kun on sopivasti vaarallinen: tyttö lähtötelineissä valmiina sprinttaamaan karkuun, kun hauskuus on ohi.

Kepeyden säilömiseksi yritänkin jatkuvasti muistuttaa itselleni, etten etsi miestä. Flirttaillessa/treffeillä tutustuu uusiin tyyppeihin – johti se sitten johonkin tai ei. Jos tyyppi ei osu täysin omaan makuun, voi ainakin harjoitella viettelyä. Jos taas mies on hyvinkin potentiaalinen, mitä normaalimmin kykenen jatkamaan omaa elämääni, sitä todennäköisemmin hän kiinnostuu minusta. Jos tuntuu siltä, että kohteesi on myös heartbreaker, vetää maton jalkojesi alta, vie tilannetta sinun vikistessäsi, on syytä tietoisesti taistella ihastumista vastaan; käydä treffeillä jonkun muun kanssa, lähteä baariin tyttöjen kanssa… Vasta kun tyyppi on kokonaan sinun, voit päättää oletko pelkkä heartbreaker vai kannattaako tämä kortti katsoa loppuun asti.

Rule #3 wear your heart on your cheek

Ymmärrän kolmannen säännön parhaiten näin: ollakseen todellinen sydäntenmurskaaja tulee pelata avoimin kortein. Vaikka Marina & the Diamondsin mukaan säästyäkseen sydänsuruilta ’it’s better to be fake’, uskon että murskatakseen sydämiä tulee olla avoin ja antaa ihmisten nähdä kuka olet. ’Sydäntenmurskaaminen’ ei ole sitä, että elät jatkuvassa tähtisadeloisteessa tehden itsestäsi ison numeron. Jos aidosti haluaa ihastuttaa ihmisiä, tulee olla läsnä ja sinulla tulee olla tilannetajua – päästää ihmiset toisinaan näkemään myös kepeyden taakse.

Palaan nyt mainitsemaani ’työpaikkaflirttiin’ esimerkkinä. Tiedän, että työkaverini seurustelevat, he tietävät minun olevan sinkku – kaikki pelaavat avoimin kortein, tietävät keskustelumme olevan pelkkää läpänheittoa. Voin kertoa heille hauskoista deiteistäni, kertoa tapailevani kolmea miestä samanaikaisesti… Ja heidän mielestään se on ihan ok, koska minä olen ok – olen voittanut heidät tiimiini. He tietävät, että kaiken tämän häsellyksen alla olen vain tyttö, joka haluaa löytää sen oman prinssinsä. Sama pätee treffikumppaneihin; itsevarmuus ja leikkisyys on välttämätöntä – mutta se ei saa olla ainut, mitä sinulla on tarjota. Miehet eivät halua tulla jyrätyksi, jos painat aivottomasti menemään kaasu pohjassa, biletät ja pelaat itsesikin pyörryksiin. Todellinen sydäntenmurskaaja on sopivasti lempeä, kuuntelee ja päästää lähelle – niin pääsee itsekin lähemmäs.

Rule #4 gotta be looking pure

Sehän nyt on selvä; miehet haluavat nymfomaanisen neitsyen, joka on oppinut kamasutran perusteet äidinmaidosta. No – tiedä siitä, mutta olen kyllä huomannut että se numero merkitsee. Flirttaileva luonne antaanee herkemmin mielikuvn lortosta – ainakin kohdallani ihmiset tuntuvat yllättyvän pienestä numerostani. Se, että nauttii viettelystä, ei tarkoita että jokaiselle viettelykselle täytyy antautua. Tai mikäli antautuukin – niin sitten sillä ei ainakaan kannata rehvastella. Tämä menee osittain päällekkäin edellisen tekstini kanssa; vaikka viettely on kepeää, on toisinaan hyvä vilauttaa sitä syvällistä puolta: ei – en ole sellainen tollo, joka makaa jokaisen vastaantulijan kanssa.

Itse tykkään puhua seksistä leikkisästi, tehdä selväksi että se on minulle tärkeää. Sen lisäksi korostan, että olen aika kiltti tyttö; nyt ei ole pitkään aikaan ollut mitään, en harrasta yhdenyön juttuja ja vaikka kuinka haluaisin saada kunnon kyytiä, odotan mieluummin jotain merkityksellistä. Kai miestenkin itsetuntoa hivelee, että he ovat poikkeuksellisia, mikäli pääsevät sille asteelle kanssani. Voin olla se kiltti tyttö, jonka he tahrivat, josta he kuorivat esiin tuhman puolen.

 

T. Pauliina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s