Badoo: ’Sait huomiota miehiltä’

Facebook-mainontaan sortuneena kokeilin Badoota – mobiiliappia, jolla voi tutustua ihmisiin ja löytää uusia ystäviä (kansankielelle käännettynä: sovellus on yhtä pippelihippaa, jopa Tinderiä pahempi).

Annoin sovellukselle pari päivää armonaikaa, mutta tyydyn taas tästä päivästä eteenpäin vanhaan kunnon Tinderiin. Eikä muuten ollut Badoon poistaminenkaan kovin helppoa, onneksi löysin siihen ohjeet täältä.

Jos ei Badoo ole entuudestaan tuttu, tässä muutama syy miksi ei kannata lähteä tilannetta muuttamaan:

  • Kuka vaan käyttäjistä voi lähettää sulle viestiä – tykkäsit heistä tai et. Ja he voivat laittaa uudestaan viestiä – vastasit tai et.
  • Joka kolmannen käyttäjän nimi on Ali, ja joka viides Muhammed – molemmat luonnollisesti innokkaita viestittelemään suomalaisneidoille.
  • Suomalaisia miestennimiä tulee vastaan marginaalisesti, ja nämäkin miekkoset badoo tinder memeovat laadullisesti way below Tinder men. Laitoin pari sydäntä, mutta jouduin kyllä tinkimään kriteereistä roimasti.
  • Johtui omista asetuksistani, mutta sain ilmoituksen kaikista viesteistä, tykkäyksistä, suosikki-lisäyksistä, profiilivierailuista, ’kohtaamisista kadulla’… Ja kaiken kukkuraksi appi vielä lähetteli palkintoja; ’Olet yksi viikon tykätyimmistä’ ’Olet yksi viikon katsotuimmista’… Jos olet se 17-vuotias tissittiskiin-janette, Badoo on juurikin sinun paikkasi; appi toimii varsinaisena itsetunnonkohottajana. Minä tunsin itseni vaan halvaksi, kun aamulla herätessä puhelin on räjähtämäisillään ala-arvoisista notificaatioista.

Sovellus vetoaakin ihmisten turhamaisuuteen; ensimmäisen päivän se kuulostaa vielä kivalta, kun uusista profiilivierailuista ilmoitetaan tekstillä: ’Sait huomiota miehiltä’. En nyt kuitenkaan lähtisi liiemmin keulimaan sillä, että Rami, Ahmed ja Selim ovat katsoneet profiiliasi tai törmäsit päivän kulkureitilläsi Joniin ja Karimiin: ’Törmäsit päivän aikana 10 käyttäjään – katso profiilit ja käy tykkäämässä.’

Tinderissä pääsen sentään vaikuttamaan – kaikenlaiset pojannassikat ja maajussit eivät pysty lähestymään viestillä. Ja muutenkin; nostetaan katse niistä luureista ja törmätään sopiviin tyyppeihin ihan luonnossa – ei sitä gepsiä tarvii hyödyntää ihan näin äärirajoille.

T. Pauliina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s