Aloitteen tekeminen – millainen viesti?

Koska oon ihan mieletön pokaamisen (ja pokatuksi tulemisen) ammattilainen, aattelin kerätä tälläisen listan miehille:

Aloitusreplat, jotka vaan kusee:

  • ’Moi!’ – Jos haluat keskustelua, pelkkä tervehdys on kuin täyttäisi takan paperilla ja jättäisi tulitikun heittämättä. Edes minä en (yleensä) vaivaudu vastaamaan näihin.
  • Mitä mimmi?’ Näihin saatan jopa vastatakin, mutta aika moni muu ei; tylsähkö aloitus tai vaikuttaa copypastelta, jonka laitat jokaiselle uudelle mätsille. Vanhojen tuttujen kesken, esim. facessa tai whatsapissa, ihan toimiva tosin.
  • ’Annatko?’ / ’Tuutko panee?’ Tykkään pikkutuhmista keskusteluista, mutta liian suora avaus on vaan tyylitön, ja osoittaa, että sulla on vain p*llu mielessä. Jos asia on näin, on toki hyvä olla rehellinen. Sarkastisena läppänä tämä ei toimi, sillä hukut aitojen panoehdotusten mereen. Pikkutuhmia viestejä ei silti tarvitse pantata viikkoja – itseen upposi avausreplanakin: ’Mennäänkö kahville vai harrastetaanko seksiä?’
  • ’Lähdetkö kahville tässä joku päivä?’ En. Näpyttely on inhottavaa, mutta vaivaudu nyt edes vähän. Jos samantien sovitaan treffit, tuntuu tyhmältä jatkaa viestittelyä enää muista aiheista: ’Joo, klo 17 Lasipalatsilla käy. Mitä sä muuten tykkäät tehdä vapaa-ajalla?’ Jos toinen vastaa harrastavansa larppausta, sarjamurhausta tai digimoneja, olet jo asettanut itsesi ansaan suostumalla deiteille. Miksi miehet sitäpaitsi ehdottavat ’tässä joku päivä’? Ole mies ja ehdota konkreettista päivää – näin deitit toteutuvat huomattavasti todennäköisemmin, ja jos mulle ei käy, heitän kyllä vastaehdotusta!

Nämä toimii:

  • ’Se oli kiva päivä, kun otin ton kuvan susta Suokis.’ Tartu kuviin; kysy tai kommentoi söpösti, töki vastaanottajaa sopivasti, niin tytön on pakko vastata jollain nasevalla kommentilla!
  • ’Niin minäs päivänä ne meidän treffit olikaan?’ (Vaikka juuri  sanoin, että tapaamisen ehdottaminen on nihkeää?!) Tässähän ei tosin ehdoteta mitään, ollaan vaan leikkisiä ja katsotaan, miten leikkisyys luonnistuu toiselta osapuolelta.
  • ’Onko sulla pusero nurinperin tossa?’ Tartu johonkin yllättävään (kuvassa tai esittelytekstissä).
  • ’Sulla on ilosia ja nättejä kuvia – ei sit perus duckfacea mitä tytöillä yleensä on.’ Koska Tinder on täynnä kauniita naisia, lämmittää sydäntä kommentit siitä, että olen jotenkin poikkeuksellinen. Kehutkin on syytä räätälöidä selkeästi kohteelle.
  • Vitsi – läpänheitosta jauhettu jo ylempänä, mutta korostetaan vielä, että tytölle kohdennettu huuli kuvista, profiilitekstistä tai yhteisestä tulevaisuudesta toimii takuuvarmasti. (Naisten kanssa mikään ei ole takuuvarmaa.)

Aloitusrepliikki ei kuitenkaan ole niin hallitsevassa roolissa kun saatat itsellesi uskotella; jos nainen on jo osoittanut kiinnostuksensa tykkäämällä profiilistasi Tinderissä, hän hyvin suurella todennäköisyydellä haluaa myös keskustella. Onnistuneesta omaperäisestä aloituslaineristä saa toki lisäbojoja, mutta tylsähkö: ’Moi söpö, mitä sun perjantai-iltapäivään kuuluu?’ saa ainakin omat kielenkantani irtoamaan, jos profiilisi on muuten mielenkiintoinen ja miellyttää silmääni.

Aloitusta tärkeämpää on keskustelun ylläpito; kysele, hassuttele ja kerro vaivihkaa itsestäsi, vaikkei mimmi mitään kysyisikään. Itse olen lempeä, ja alan pian keskustelun alettua kysellä vastavuoroisesti mieheltä asioita; se vaatii silti miestä aloittamaan keskustelun ja osoittamaan alun aktiivisuudella, että häntä aidosti kiinnostaa jatkaa juttua.

Henkilökohtaisesti ärsyynnyn jos keskustelu on alusta asti jäykkää: ’Mitä teet työksesi? Mistä olet kotoisin? Missä opiskelit? Mitä harrastat?’ Hulvattomimmat tyypit jaksavat jauhaa kanssani kaksi ensimmäistä päivää Pokemoneista, jäätelöstä, mökkeilystä… sky is a limit. Hassuttelulla tarkoitankin juuri tätä; koulutus, työ, sukujuuret ja harrastukset auttavat sinua parhaimmassa tapauksessa muodostamaan mielikuvan siitä, millaista elämää toinen on elänyt. Se auttaa myös hieman päättelemään, millaiseksi tyyppi on vuosien saatossa muovautunut, mutta parhaiten kemianne ja se, onko toisella huumorintajua, selviää jutellessanne ihan puutaheinää.

Ei mulla muuta.

T. Pauliina

Ps. Soitin sitten vahingossa kännipuhelun lounasdeitilleni. Miekkonen oli onneksi nukkumassa, mutta ei tämä ainakaan äitipuoli-pisteitäni nostanut…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s