Ootko valmis toiselle kierrokselle?

Sä oot siinä mielessä onnekas, että oot vielä ton ikänen. Pari vuotta vanhemmille sinkuille on jo lähes vääjäämätöntä, että miehet, joita tapaa, on toisella kierroksella.

En ole koskaan ajatellut niin käyvän minulle. Tottakai vanhenen siinä missä muutkin, mutten aikonut sinkkuilla niin kauan, että ikäni vaikuttaisi tällä tavalla miestarjoomaan. Koen rakkauden olevan aivan kulman takana – siinä nurkan takana se on tosin ollut jo 26 vuotta.

Onko sillä väliä, jos miehellä onkin ex-vaimo ja lapsia? Tietysti on; kuka meistä nyt haaveillessaan rakkaudesta maalaa samaan maisemaan riitaisan avioeron, roolin äitipuolena, isäänsä kaipaavat lapset ja yhteisen asuntolainan ex:n kanssa… Mielikuvissani minä ja Herra X koemme asioita yhdessä ensi kertaa; eihän fiilis sitoutumisesta ja perheestä voi olla enää yhtä hekumallinen silloin kun seisot alttarilla jo toista kertaa. Mieltäni vaivaisi myös se, jos Herra X on kerran halunnut tehdä tämän kaiken jo aiemmin – jonkun toisen kanssa. Kuinka spesiaali minä siis lopulta olenkaan?

Vaikken lähtökohtaisesti etsi toisen kierroksen miehiä, on toinen kierros ongelma vain niin kauan kun en tunne miestä – aivan kuten vankilatuomio, kaljamaha tai koti Keravalla. Nämä on seikkoja, jotka voivat saada minut painamaan X Tinderissä, mutta tutustuttuani mieheen ne ovat myös seikkoja, joita voin katsoa läpi sormieni. Toinen kierros nousi tällä viikolla ajankohtaiseksi kahdestakin syystä; työkaverini heitti ylläolevan lainin  ’kevyessä’ lounaskeskustelussamme. Tämän keskustelun lisäksi torstaiset treffini olivat jokseenkin koe-esiintyminen äitipuoleksi – no okei, lapsi ei sentään ollut mukana deiteillä.

Tiesin lapsesta jo etukäteen; mies oli nostanut asian reilusti esiin pian aloitettuamme Tinder-keskustelun ymmärtäen, että lapsi voi olla jollekulle kynnyskysymys. Omissa ystävissänikin näitä löytyy: jos Tinder-profiilissa mainitaan lapset, se on Nounou. Minä en ole yhtä ehdoton ja pyrin katsomaan kokonaispakettia. Ymmärrän kuitenkin, miksei mies mainosta lasta profiilissaan: varmasti jäisi monta hyvää naista mätsäämättä. Toisinaan se voikin toimia varsinaisena siunauksena, kun meitä suojellaan ennakkoluuloisuudeltamme. Jos paljastukset ovat aikanaan liian suuria nieltäväksi, on perääntyminen (yleensä) vielä mahdollista. once upon a time baby unplanned memeKaiken muun mennessä nappiin, ei takavasemmalle väistäminen kuitenkaan enää edes houkuta – vaan nielet miehen kaikkine ’vikoineen’.

Kuten deittinikin kanssa jutustelimme; kaikilla meillä on menneisyys. Jos ihminen itse on omansa hyväksynyt, tulisi sinunkin päästä sen yli. Tässäkään tapauksessa minä en ole mikään uhri; nuoruuden yhdenyönjuttu, ’vahinkolaukaus’ ja siitä syntynyt lapsi on ollut paljon kovempi pala kyseiselle miehelle – se on murtanut myös hänen haaveensa ydinperheestä, ja siitä, että lapsia tehdään ensi kertaa yhdessä sen rakkaan kanssa.

Asennoitumisestahan näiden asioiden merkittävyys omaan elämään on kiinni; eikö toisaalta ole hienoa, että tulevilla lapsillasi on joku aikuinen ystävä, vanhempi sisarus? Ehkä ex-vaimo on jopa oikeasti ihan mukava tyyppi tai sitten niin hirviömäinen, että esiinnyt miehesi silmissä varsinaisena hyvänä haltijattarena?

En voi väittää olevani täysin valmis toiselle kierroselle tai valmis luopumaan ydinperhefantasiastani – mutta ainakin ajatustyö on aloitettu, ja nyt vain odotellaan, mitä elämä eteen heittää!

T. Pauliina

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Ootko valmis toiselle kierrokselle?

  1. Ja tän ikäisenä on jo kolmannella kierroksellakin olevia :{ Ja niihin kuvioihin tuntuu kyllä ihan mahdottomalta mennä mukaan. Ekan kierroksen kiertäjä, kuten mäkin, olisi se paras. Olkoon sitten ikisinkku, ketä vasta nyt on tajunnut parisuhteen tai muuten vaan ollut huono ajoitus etc. Toisella kierroksella olevat netissä on usein just eronneita ja ihan hukassa tai sitten erosta on jo aikaa ja kuuntelee ihan käsittämättömän kuuluisia yhteishuoltajuuskuvioita ja miettii että mitäköhän lapsesta tulee isona tuon, ettei tiedä kuka hakee, koska ja mistä ja kahden kodin pallottelun tuloksena.. Mut mähän oon lapseton sinkku ja en vaan tajua.
    Siispä nappaa kiinni se ykköskierroksen kiertäjä, tuon ikäpolven ihmisissä niitä vielä on. Mitä vanhempia, usein sitä vaikeampaa 🙂

    Tykkää

    1. Ykköskierroksen miehet on kyllä tähtäimessä, mut ei pidä sulkea muitakaan vaihtoehtoja pois, jos muuten kolahtaa. 😀 Ja tällä hetkellä oli sitten minkä kierroksen mies vaan, niin tuntuu kovin mahdottomalta kiinnostua tai päästä kuvioihin… 😀

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s