Hottiksista nottiksiks

Olen välttynyt sarjan some-rummutukselta ja mainonnalta – kaverien painostuksesta päätin kuitenkin katsoa avausjakson nelosen Hottikset-sarjasta. Lähtötietoni reality-hahmoista olivat siis vähintäänkin puutteelliset, enkä sen koominkaan ole jaksanut lukea Iltalehden lööppejä kyseisistä henkilöistä. Ennen tätä postausta, hain kuitenkin hieman tukea näkemykselleni mm. täältä. Sarja ei ansaitsisi omaa postaustaan, mutta sanonpahan kerrankin jostain asiasta (kärkkään) mielipiteen. Summa summarum:

 • Mikon tapa puhua itsestään (sanomattakin selvää) sai aluksi puntaroimaan: itsevarma vai itserakas? Omasta vetovoimasta ja naisten narraamisesta puhuttiin samalla äänensävyllä, jolla itse luen kauppalistaa – varsin arkipäiväisesti. Sitten hokasin; tämä on Mikon arkipäivää. Kuka tahansa saa ulkonäöstä ongelman, kun sillä mässäilee jatkuvasti. homer monkey thoughtsJos ulkonäöstä tulee elämän keskipiste, aivoissa ei selkeästi kolise näkemään elämää laajemmalti. ’Hottiksilla’ on todellakin vääristynyt minäkäsitys – ei heidän sinkkuutensa johdu siitä, ettei löydy sussua, joka täyttäisi heidän kriteerinsä. Ongelma lienee siinä, että ne tarpeeksi viehättävät daamit ja herrat eivät ole Hottisten kaltaisia juustopäitä – ja näin ollen kiertävät heidät (ja perässä laukkaavan kuvausryhmän) kaukaa. ’Hottikset’ ovat aivan tavallisia pulliaisia, jotka nostavat itse itsensä jalustalle.
 • Otetaan vaikka nimeltämainitsematon kouvolalainen Hottis: pullea, överimeikeissä oleva perustantta. Pikkukaupungin tyttönä ymmärrän hyvin, että pienemmällä paikkakunnalla, samojen naamojen keskuudessa, nainen kuin nainen voi kuvitella olevansa varsinainen kissimirri. Kun baareissa (ja muuallakin) liikkuu vähän ihmisiä, syntyy harhakuvia, jolloin jopa white trash -naikkoset voivat uskoa kuuluvansa top 10 suomalaisnaisen joukkoon. Aika ajoin on kuitenkin hyvä lähteä sieltä Kouvolasta muualle ja nähdä, ettei se ’katujen kuningatar’ -rooli kanna Tykkimäen rajojen ulkopuolelle. Onneksi kaikki Stadiin muuttavat pikkukaupungin sinkut eivät tee asiasta tv-ohjelmaa – tällainen sinkkujulkisuus voi toki olla tarpeen silloin kun tarjottavana miehille ei ole muuta kuin tissit.
 • Okei, okei – myönnettäköön: luultavasti baarissa vilkaisisin Mikon (ja Nikon) suuntaan sillä silmällä. Mutta ketäpä nyt en katsoisi? Pojat voisi laittaa valot päälle ja havainnoida ympäristöään; aika moni muukin mies ja nainen saa pitkiä katseita. Kaltaiseni sinkkunainen ainakin skannaa läpi baarin jokaisen miehen (pariinkin otteeseen, sillä rankkaus muuttuu aina vaan lepsummaksi mitä enemmän tuoppeja on takana). Mitä tulee iskemiseen, voisin itsekin väittää saavani kenet vaan – kyse ei ole siitä että olisin mallimaisen kaunis, vaan pokaaminen onnistuu itseasiassa helpommin ihan perusulkonäön ja luonteen kombinaatiolla. En oikeastaan ymmärrä, mikä tässä on ongelma – se, että pääsee treffeille kenen tahansa kanssa ei tarkoita, että kaikki on käytävä läpi?
 • Bile-Dani lienee kaikista harhaluuloisin – voiko enää tavallisemmalta suomalaispoika näyttää? Kaikenkaikkiaan en voi uskoa, että tämän ohjelman takana olisi aitoja ihmisiä – kai heillä on roolit päällä? Eihän kukaan oikeasti ajattele ole ajattelematta noin?
 • Koska homot ovat tällaiselle heterolle tuntematonta maaperää, en uskalla lähteä ruotimaan Hottis-Juhaa tämän enempää: kuvittelin drag queenin ja homon olevan kaksi eri asiaa. Anyone, help me?

Kai tää sarja sopii seurattavaksi, jos you love to hate, tarviit puheenaiheita (treffeille) ja sulla on kotona paljon pehmeitä asioita, joilla heittää telkkaria turhautuessas.

T. Pauliina

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Hottiksista nottiksiks

 1. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
  Nauroin katketakseni tolle Laura Frimanin kolumnille.
  Koska musta tuntu, että palasin jonnekin ameeba-tasolle, kun katoin niitä tiisereitä.

  Pelottava ajatus, että näitä ihmisiä on lisää tässäkin maassa. APUA.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s