Keitä ovat todelliset Hottikset? Vaatimattomuus kaunistaa.

Minulla on yksi kauneuskilpailu-malli-tasolla oleva kaveri. Vaikka ystävättäreni painii jokseenkin eri sarjassa – en silti koe olevani ruma ankanpoikanen hänen rinnallaan.

Ystäväni on erittäin tietoinen ulkonäöstään; SoMe-tilit pursuavat selfieitä, ulkonäköön käytetään aikaa ja rahaa ja omaa vetovoimaa päivitellään ääneen: ’Taas mulla oli baarissa neljä miestä kimpussa’, ’Noi jätkät niin tuijottaa mun i hate when guys stare memepersettä’. On kuulemma ärsyttävää jatkuvasti kuulla aloitusrepliikkinä miehiltä: ’Sä oot kaunis’ (note: vaihtelu virkistänee tässäkin, mutta voiko tällaiseen kyllästyä?!?!). Ulkonäkökeskeisessä elämässä kaikki tuntuu aina palautuvan takaisin siihen pintaan; hauskaa on silloin kun itse näyttää hyvältä (ja siitä on kuvia), tilanteessa kuin tilanteessa hiukset asetellaan huolella ja omista kauneusrutiineista jaksetaan jauhaa on and on.

On sanomattakin selvää, että toisinaan mietin, miksi olemme ystäviä. En halua yleistää – ei itsensä esiintuominen tarkoita automaattisesti, että pää olisi yhtä höttöä. Tässäkin Joutsenessa on varsin sydämellinen ja aito puoli – välillä hänen esiin kaivamisensa on vain työn ja tuskan takana. Jos joskus olenkin ollut kateellinen ystävättärelleni (mm. kun hän iski miehen, johon olin ollut ihastunut 5 vuotta), olen viimein tajunnut olevani lähes yhtä viehättävä – vaikkakin täysin eri tavalla. Jos hän on joutsen, I’m an albatraoz; sähellän, kohellan, heittäydyn tilanteisiin hameenhelmat korvissa ja nauran niin, että naamani on pelkkää suuta. Vaikka panostan nätti-tyttö-lookkiini, keskityn loppupeleissä ulkonäköä enemmän muihin asioihin – kuten ihmisiin, fiiliksiin… Mikäli vastaantuleva mies on ennemmin kiinnostunut Joutsenen kaltaisista naisista, ei tyyppi varmastikaan ole minua varten: minä ja elämäni ei ole kiiltokuvaa (enkä haluaisikaan sen olevan niin).

Ulkonäkökeskeisyys rumentaa miehiäkin. Kirjoitin miesten Tinder turn-offeista täällä, mutta korostettakoon nyt vielä, kuinka monesti leftswaippaan kuumia jätkiä katseen, ilmeiden tai liiallisen alastomuuden vuoksi (sopiva nakuilu tosin on enemmän kuin fine, mutta vaatteet päällä annat tilaa mielikuvitukselle). Yltiöpäinen yrittäminen osoittaa minulle, että mies on hieman liian ylpeä itsestään – vahvan itsetunnon ja itserakkauden raja tuntuu olevan häilyvä. Sopiva vaatimattomuus ei tarkoita, että sinulla olisi huono itsetunto, vaan sitä, ettei elämäsi pyöri pelkän pinnan ympärillä. Todelliset hottikset tietävät olevansa paljon muutakin, eikä heillä ole tarvetta nostaa itseään jalustalle ulkonäkönsä vuoksi. ’Hups, olen vahingossa superkuuma’ -imago toimii taatusti paremmin.

Kumman ottaisit?

hot surf guy

vs.naked guy on the beach

Olisikohan tässä ollut riittävästi vuodatusta sisäisen kauneuden tärkeydestä – elän melkein kuten saarnaan ja siirryn sohvalle seuraamaan Hottisten avausjaksoa.

T. Pauliina

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Keitä ovat todelliset Hottikset? Vaatimattomuus kaunistaa.

 1. EEEII Repesin aivan totaalisesti tolle jälkimmäiselle kuvalle. MIKSI NÄÄN MELKEIN SEN ANUKSEN :””D Ja siis tuossa kiteyty kyllä noin kolmannes Tinderin käyttäjistä. Valitettavasti. Vasemmalle meni että hujahti.

  Voitko kirjottaa jotain hottiksista? En halua kattoa sarjaa, mutta haluan tietysti kuulla, mitä ajatuksia se herättää, että voin muodostaa oman vahvan mielipiteeni sen älyttömyydestä 😀

  Tykkää

  1. Haha. 😀 Jakson katottuani mietin, ettei se sarja kyllä ansaitse omaa postausta – tavalliset pulliaiset nostaa itsensä jalustalle ihan syyttä suotta. Mut nyt tarkemmin ajateltuna, haluankin ruotia sitä hieman enemmin! 😀 Stay tuned 😉

   Tykkää

   1. Hahaa, jes. Apua. Sen formaatin julkistus tossa kesällä sai mut niin raivon partaalle, että taisin täyttää jokaisen sosiaalisen median kanavan hurjalla ragella.. JESSUS!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s