Kuka tekee aloitteen, jääprinsessa?

Oon aina ollut taitava esittämään välinpitämätöntä – ei järin hyödyllinen taito sinkkunaiselle, ja varmasti vaan edesauttaa siviilisäätyni säilymistä ennallaan. Vaikka oisin kiinnostunut jostakusta, en edes lähtökohtaisesti suunnittele single taken too busy memepaljastavani tunteitani hänelle. Ikinä. Toki mielelläni keskustelen ja flirttailen miehen kanssa, mutta en ota sitä viimeistä askelta – laita itseäni likoon lausumalla fiiliksiäni ääneen.  Flirttailu ja muu temppuilu on riskitöntä, mutta ’virallisen’ aloitteen tekemisen jätän miehelle – viittaan siis treffikutsuun, suudelmaan tai tietyn-rajan-ylittävään whatsapp-viestiin – tilanteesta riippuen. Baarissakin tyydyn vain hymyilemään viestittäen: ’minulle saa tulla juttelemaan’, jos mies ei siitä huolimatta lähesty: Game over.

Mitä tulee työpaikkaihastukseeni, minulla on kerrankin vaikeuksia olla lausumatta tunteitani. Normaalisti ihastuminen antaa valinnanvapauden; joko toimia tai olla toimimatta. Vaikka taktiikkani on lähes poikkeuksetta ollut vaihtoehdoista jälkimmäinen, on valinta silti aina ollut minun; olen itse päättänyt olla juttelematta koulun käytävällä tai päättänyt olla laittamatta facebook-viestiä, vaikka mitään estettä tälle ei ole ollut. Vaikka oma valintani on ollut jättää toimimatta, ei se kuitenkaan ole sulkenut pois sitä mahdollisuutta, etten voisi seuraavana päivänä valita toisin: mennä samaan pöytään lounaalla ja pyytää miestä ulos.

Mitä tulee työpaikkaihastukseeni, valinta ei tällä kertaa ole minun vaan ympäristön sanelema; jätän toimimatta, koska Se on oikein (btw, onko kukaan koskaan sanonut lausetta ”this is the right thing to do” ja ollut tyytyväinen toimiessaan niin?). En voi väittää, että ottaisin varmasti sen ratkaisevan askeleen, jos tilanne olisi toinen. Mutta sen tiedän, että tällä hetkellä kiemurtelen työtuolillani, kun haluaisin heittäytyä hänenAnd-i-will-always-love-you-funny-cat-meme syliinsä ja julistaa: Mä niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin tykkään susta!

Vaikka normaalisti olen kuin Prinsessa Jää, tämä päivittäinen 8 tuntia yhdessä saa kyllä mannerjäätikönkin sulamaan. Luulen niin hänen – kuin kaikkien muidenkin konttorissamme – näkevän tilanteen huonosta pokerinaamastani, joka muistuttanee koditonta koiranpentua.

Voin vain toivoa, että hän tekee asialle jotain. Sitten en joudu itse kantamaan riskiä siitä, jos homma menee metsään ja myrkytämme työilmapiirin. Kärsivällisyyteni ei vaan kestä tätä odotusta. Toisaalta vaatimattoman parisuhde-track-recordini huomioiden ehkä parempi ettei kumpikaan meistä tee mitään – vaikka nyt tuntuisi miltä…

i just met you and this is crazy i think i love you so have my baby meme

T. Pauliina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s