Huumorintajuinen mies

En ole kirjoittanut duunikaveristani nostettuani kissan pöydälle täällä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että fiilikseni olisivat jäähtyneet – valitettavasti. Kuvittelin viiden viikon tauon (lomia ja duunireissuja) tappavan tämän työpaikkaihastuksen poikasen, vaan ei. Samanaikaisesti pelkäsin, että minun on väkisin luovuttava työpaikkaromanssista; hänen palatessaan lomalta mullistavien uutisten kera – vauva, kihlaus, tyttöystävä tai ihan vaan se, että hän on edes vilkaissut muita naisia. Onneksi niinkään ei käynyt (tai ainakaan en ole tietoinen asiasta).

Kesän aikana tutustuin paremmin erääseen naispuoleiseen kollegaani. Kuunneltuani hänen tapaansa puhua esimiehestään kauhistuin: en halua itse kuulostaa samalta. Toki voi olla kyse puhtaasta pomon arvostuksesta, mutta naisen vaistolla päättelen kollegani tavasta puhua jotain enemmän; ihaileva äänensävy, heidän erityissuhteensa esiintuominen ja se, että on valmis tekemään kaikkensa toisen eteen kertoo omaa tarinaansa. Tämä toistaisi klassista kuviota; hiirenharmaa konttorineiti rakastuu vaikutusvaltaiseen, naimisissa olevaan pomoonsa.

Joka tapauksessa minä ja oma kielletty hedelmäni palasimme keskiviikkona vierekkäisille työpisteille ja sama tutina oli jälleen niin ilmassa kuin polvissanikin. Uhoamisestani huolimatta olin hyvin laiska deittailemaan muita miehiä erossaolon aikana – enkä siis löytänyt uhria, johon projisoida ihastukseni. Ne muutamat treffaamani tyypit olivat paperilla ihan hyviä ja heille olisi voinut antaa mahdollisuuden. Silloin mietin, miksi en kuitenkaan anna (siis mahdollisuutta)? Miksi kuvittelen samantien tietäväni, ettei tää oo Se oikea?

Ehkäpä tällä viikolla sain osittain siihen vastauksen: kukaan mies ei oo saanut mua koskaan nauramaan niin (usein ja aidosti) kuin tämä työpaikan Omena. On olemassa ihmisiä, joiden seurassa viihtyy ja joita on mukava nähdä silloin tällöin. you make me laugh but memeSitten on niitä, joiden kanssa kolahtaa ja joiden seuraan kaipaa jatkuvasti. Miehellä voi olla ihan hyvät jutut, mutta kyllä se on niin, että Sen Oikean kanssa huumorintajut natsaa just eikä melkeen. Tällainen synkkaaminen on kuitenkin hurjan tärkeetä, ja silloin voi tinkiä monesta jostain muusta ominaisuudesta.

T. Pauliina

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Huumorintajuinen mies

 1. Ootko muuten miettiny, että tuntuuko tää duunikaveri entistä vastustamattomalta just sen takia, että se on vähän kielletty? Meikäläinen voi nimittäin ainaki rehellisesti nostaa käden suoraan ylös ja sanoa, että pienikin haaste/saavuttamattomuus lisää vähän latausta. (Ja sitten, kun kaikki on saatu, niin huomaa, että noh.. ei se nyt niin spesiaalia ollutkaan).

  Ja ehkä et ”kuvitellut samantien tietäväsi” vaan tiesit ihan oikeasti. Jos on joskus jonkun kanssa kokenu just sellasta leffatason synkkaamista, niin on vaikea tyytyä siihen, mikä on paperilla hyvä tai ”potentiaalinen”.. Kun jonkun kanssa synkkaa, niin se on vaan maagista. Ja mullekin sen todellisen synkkaamisen mittarina on yleensä huumori/nauru. Nauran paljon, mutta nauranko täydestä sydämestä, vilpittömästi, vedet silmissä – siinäpä se ratkaiseva juttu 🙂

  Tykkää

  1. Sepäs se! Kyllähän miehiltä noin yleisesti huumorintajua löytyy, mutta se että sieltä tulee jatkuvalla syötöllä tilannekomiikkaa, joka yllättää tälläisen oman elämänsä comediennen, onkin harvinaisempaa herkkua!

   Mitä tulee tuohon kielletyn hedelmän lisään niin sellaista tietysti on ilmassa… En vain osaa eritellä tunteitani; kuinka suurelta osin tämä on vain sitä mahdottoman tehtävän lisää ja kuinka paljon aitoa kiinnostusta. Yleensä se tuntuu selviää vasta juurikin siinä vaiheessa: ”Ai, tää olikin taas vaan tää mun metsästysvietti…”

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s