Rakkausoptio vai lunta tupaan

Ollaan veljen kanssa monessa asiassa kuin kaksi marjaa; voin ihastua jatkuvasti, mutta niitä syviä ihastumisia tapahtuu harvoin. Veljellä on sama, pitkäkestoinen tapa hullaantua; hän haikailee vuosien jälkeen entisen työkaverin ja yhden reissututtavuuden perään.

Jos ollaankin kuin kaksi marjaa, niin ainakin eri pensaasta – siinä missä minä haluan saada lunta tupaan, veljeni tykkää option säilyttämisestä. Ehkä eroavaisuus selittyy sillä, että minä olen järkevä kaksonen ja hän tunteikas kala. Joka tapauksessa minä haluan faktat pöytään – oli se sitten tunteilta turpaan saamista tai happily ever after. Useimmiten ensimmäinen vaihtoehto. Jos uskaltaisin, tekisin kiinnostuessani kunnon aloitteen – ottaisin selvää, onko myös mies kiinnostunut pyytämällä häntä ulos tai kertomalla tunteistani suoraan. Vaan kun en ole rohkea, ongin ainakin selville, onko mies varattu, järjestän kahdenkeskisiä juttuhetkiä, törmäämäämisiä ’sattumalta’ – ja flirttailen tietysti joka käänteessä niin pirusti.

Veljeni sen sijaan tykkää elää pilvilinnoissaan. Koska hän on Mies, kannustan Häntä tekemään aloitteita. Vaan ei; hän ei halua tietää, mikäli saumaa ei ole. ”Jos sulla ois mahdollista saada selville, ettet koskaan tuu voittamaan lotossa, haluaisitko tietää? Vai säilyttäisitkö sen option, että saatat joskus voittaa?” Vastasin, että totta helvetissä haluaisin tietää. Käyttäisin sitten aikani ja rahani muuhun: pajatsoon tai bingoon. Ymmärrän kyllä hänenkin filosofiansa: kun on totaalisen ihastunut, irtipäästäminen on masentavaa. Kenestä minä sitten unelmoin? Ketä ajattelemalla saan hymyn kasvoilleni ja perhosia vatsanpohjaan? Kuinka kauan menee ennen kuin joku saa jälleen sukat pyörimään jaloissani?

disney meme alice world is too mainstream i made my ownToivoisin silti, että veljenikin ottaisi ennemmin turpiinsa – sinä aikana, jonka hän käyttää lottovoitosta haaveilemiseen, hän olisi voinut voittaa jo ties kuinka monta kertaa narunvedosta. Kenenkään ei toki pitäisi tyytyä rakkaudessa, mutta luottaisin tässä vastapuolen tunteisiin – jos hän ei tunne samoin, tätä ’lottovoittoa’ ei liene tarkoitettu tapahtuvaksi. Sinua varten on silloin suunniteltu jokin aivan muu peli ja parempi päävoitto, mitä osasit kuvitellakaan.

T. Pauliina

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Rakkausoptio vai lunta tupaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s