Oot kiva, mut mahdutko mun elämään?

Katsoin hiljattain leffan Pay it Forward (Anna hyvän kiertää). Ei elokuva turhaan ole klassikko – kyllä se antoi taas pitkästä aikaa ajattelemisen aihetta. Etenkin eras kohtaus heitti lunta tupaan; valitettavasti en löytänyt sitä Youtubesta, joten jaan sen teille kivikautisesti käsikirjoituksen muodossa. Voitte mielessänne maalata kohtauksen, jossa Helen Hunt ja Kevin Spacey kinaavat siitä, ollakko vai eikö olla.

Eugene Simonet: You don’t see me. [A beat.] All right? My life . . . my life is familiar. My life is . . . it’s manageable. It’s manageable. Everyday . . . I have a thing I do everyday. It’s all I’ve ever known. And it’s a routine and as long as I have that, as long as I have that, I’m okay. I’m okay. If I don’t have it, I’m lost.

Arlene McKinney: So, is that all you want? Your goddamn manageable day?

Eugene Simonet: It’s what I have.

Arlene McKinney: No, it isn’t.

Eugene Simonet: It is what I’ve always had.

Arlene McKinney: Is it what you want?

Eugene Simonet: Yes, it’s what I want!

Arlene McKinney: I don’t believe you.[She tries kissing Eugene, but he rejects her advances. A beat.]

Arlene McKinney: Okay. If that’s the best I got.[She starts leaving.]

Eugene Simonet: It’s not about you.

Arlene McKinney: Yes, it is! Something’s been offered to you here, and you don’t want it! Maybe you’re scared to get rejected. Well, I can’t reject you! You’re too quick for me!

Mun pitäis olla nuori, mukautuva ja uudelle avoin. Tunnistin kuitenkin tästä kohtauksesta itseni – varsinkin sydämen asioissa osaan olla varsinainen Eugene. Puhuimme kavereiden kanssa siitä, kuinka ihana on hallita omaa elämäänsä. Epävarmuustekijöitä ei ole, kun kontrolli on sinulla; tiedät, ettei lempirahkasi petä sinua taaskaan ja mikäli haluat sydämentykytyksiä, menet Linnanmäelle tai Itä-Helsinkiin.

Toisin on silloin, kun ihastuu. Ihastuminen rikkoo rutiinit ja kontrolli katoaa; voin istua 8 tuntia työpöydän ääressä typerä hymy huulillani kerraten edellisiltana saamaani viestiä. Mieleni tekisi antautua kutkuttavalle ihastumisen tunteelle, mutta samaan aikaan pidän kynsin ja hampain kiinni totutusta kaavasta.daily routine meme

Olen ollut pitkään yksin; tottunut olemaan iteni herra ja jättämään muut huomiotta – voin muuttaa suunnitelmia kuin tuuliviiri, sopia viimetingassa ja luoda keskustella asioista oman pääni sisällä. Sinkkuelämäni (Orange is the New Black + kotisohva iltaisin) ei ole enää vain keino tappaa aikaa ennen uutta elämänvaihetta/parisuhdetta – vaan erottamaton osa minua. Hätäännyn, jos joku tulee elämääni – valloittaa ajatukseni vaikeuttaen töitä ja harrastuksia.

Samaan aikaan, kun juuri epävarmuus on ihastumisen hienointa aikaa on se myös raastavaa; miksei se laita viestiä; miksei se lisää FB-kaveriksi; nähdäänköhän me illalla; miksen saa töitä tehtyä vaikka yritän ihan satanen lasissa; ei se voi nyt tulla meille, kun tänään on salipäivä; eihän mulla oo tarjota sille aamupalaakaan?!

Ei sillä, että nyt olisi mitään tiettyä kiikarissa – tuli ihan vaan tosta leffasta mieleen.

T. Pauliina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s