Kuinka ihastun?

Viimeikaisten tapahtumien vuoksi olen pohtinut sitä, kuinka eri tavoin olenkaan ihastunut. Näköjään muutkin pohtineet ihastumisen tunteita; tämä postaus johti minut Me Naisten artikkeliin, ja päätin raapustaa ajatukset blogiin.

Minulla on ainakin seuraavat kuusi tapaa ihastua:

1. Maratooni. Kaikille tuttu, vaikka omalla kohdallani harvinainen tarina. Naapurinpojan kanssa on leikitty jo vuosia lääkärileikkejä, kierretty yhdessä tenniskisoja tai ainakin dokailtu pari vuotta samassa yläasteporukassa. Jokin kosminen häiriö aiheuttaa päässäsi aivopierun; pojasta alkaa silmissäsi kuoriutua varteenotettava rakastaja. Suljet silmäsi hänen jo tutuksi käyneiltä tavoiltaan ja peräti koet omituisimmat niistä söpöinä. Ällistyttävintä on se, kuinka hän tekee ihmissusimaisen muodomuutoksen seksuaalisesti puoleensavetäväksi Mieheksi isolla ämmällä. Et enää edes muista, että kyseessä on sama jätkä, joka itki hiekkalaatikolla vain vaipat yllään sinun vietyäsi hänen kaivurinsa.

2. Himo. Jätkä on vaan todellinen knock-out. Tunnistat vetovoiman johtuvan pääosin ulkoisista tekijöistä, ja yrität ehkä sulkea silmäsi siltä, ettei kemianne tai elämäntyylinne juurikaan kohtaa. Tai jätkä on täysi peluri, mutta uskottelet itsellesi: ’hyvä tästä tulee’.

3. Vaikka väkisin. Eroaa äskeisestä mm. siinä, ettet tunne miestä. Mennessäsi juhliin, ravintolaan tai junaan, spottaat paikan The hottest manin, romantisoit mielessäsi hänen tarinansa, kirjoitat itsesi siihen ja luot pitkiä katseita miehen suuntaan. Nämä ihastukset ovat nopeita ja hieman väkisin aiheutettuja, eivätkä siksi aiheuta juurikaan tuskaa päättyessään siihen Lahden juna-asemalle tai valomerkkiin.

4. Niin mukava poika -ihastus. On teidät saattanu yhteen sitte Tinder, baari tai yhteinen frendi, nyt on pari kuukautta tapailua takana; treffejä ja rentoa hengailua. Nauratte yhdessä, olette romanttisia ja helliä ja voisit väittää tuntevasi toista jo jonkin verran. Jutussa on paljon hyvää, ja oot ihastunut; näet, miten sopivia ootte toisillenne. Toivoisit vaan olevas enemmän kusessa. Mutta jotain puuttuu; sukat ei pyöri jalassa, etkä voi olla miettimättä, mitä muuta tuolla on tarjolla. Lisäksi et halua tuhlata toisen aikaa – ihastuminen on kasvanut tasasesti tutustuessa, mutta nyt huomaat sen olevan vaan puppylovea. Ihastuminen ei tuu koskaan muuttumaan sellaiseksi eksponentiaalisesti kasvavaksi käyräksi, mitä toivoit. Puhutkin miehestä kavereilles niin mukavana poikana, ja juonit, kenelle voisit hänet lykätä kun jutustanne aika jättää.

5. Chuck&Blair. Ylimielinen. Ilkeä. Törkeä. Töykeä. Tyylitön. Halveksunta ja kiihko tuntuvat kulkevan käsikädessä – ainakin kaikki kirjat ja leffat ovat pullollaan tarinoita siitä, kuinka vihamielinen käsirysynne (vertauskuvallisesti) saa uuden tarkoituksen yhdestä merkitsevästä kasteesta, ja hän jatkaa hiustesi kiskomista makuuhuoneen puolella. Pari kertaa todella ärsyttävä tyyppi onkin muuttunut todella kiinnostavaksi tyypiksi ajan myötä. En ole vielä selvittänyt, johtuuko tämä siitä, että alunperin hänen piirteidensä samanlaisuus ärsytti, enkö osannut arvostaa hänen erilaisia ominaisuuksiaan vai enkö vain tulkinnut oikein hänen olemustaan.

6. Salama taivaalta. Tätä me odotamme: rakkautta ensisilmäyksellä. Kyse ei ole enää viattomasta ihastuksesta – tiedät heti katseidenne kohdatessa, että tässä on joku spesiaali. Hän ei ole mikään Channing Tatum vaan vieläkin parempi maantienvärisine hiuksineen ja laihoine käsivarsineen. Sinua hänen ulkomuotonsa miellyttää ja näet miehen silmissä jotain tuttua. Ihmettelet, miten muut huoneessa olijat kestävät ympärillänne ritisevän sähkön – pakkohan heidänkin on tuntea se. Keskustelunne etenee vaivatta,  on niin helppo olla oma itsensä, ja tuntuu että hän tuo esiin parhaat puolesi. Tämän ihastumisen jälkeen ei tarvi epäröidä – se on ’all in’, koska et pysty enää ajattelemaan mitään muuta. Stalkkaatkin jätkää Facebookista ja hakkaat päätä seinään istuessasi vessassa, jossa sinun on yhä piipahdettava sillointällöin lennokkaasta keskustelustanne huolimatta .

imagination spongebob memeTyöpaikkaihastumiseni on valitettavasti kutoslaatua. Aiemmasta kokemuksesta tiedän, että se on itselläni myös pitkäaikaista, eikä lääkkeeksi käy oikein muu kuin uus (salama). Kuvittelen, että tällainen ihastuminen kantaa pitkälle myös suhteessa. Miten esimerkiksi ykköstyypin ihastumisesta voi tietää, ettei tunne ole vain lyhytaikainen, jolloin vanhaan friendzoneen on luultavasti turhankin helppo palata?

T. Pauliina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s