Tosielämän prinssit

Uskomatonta! Luulin nähneeni kaikki romanttiset komediat, jotka jenkkilässä tai koto-Suomessa on tuotettu, kunnes bongasin Netflixistä vielä yhden kevyen pätkän (Morning Glory). Tein siis pesän sohvanurkkaukseeni cokis zeron (toiveikkaan sinkkunaisen valinta) ja jäätelön (minun valintani) kera, vaikka en tiedä, miksi katson näitä elokuvia – harva yllättää juonellisesti tai koskettaa aidosti.

Romantic comedy meme

Kuten niin monessa muussa elokuvassa – tässäkin rakkaustarina etenee charmantin naistenmiehen periksiantamattomuuden varassa. Stoorin toinen osapuoli sen sijaan on tyypillinen, laput silmillään kulkeva uraohjus-nainen. Myönnettäköön, että filkoissa on pientä vaihtelua; nainen voi työnarkomaanin sijaan olla: henkisesti romuna, naimisissa (sama asia kuin edellä?), tylsä (vatvoo illat kotona jäätelöä syöden, kröhöm), epävarma, kuolemansairas, juonitteleva tai välinpitämätön miestä kohtaan… Joka tapauksessa hän antaa miehelle pakit. Toistuvasti. Tietysti on myös niitä elokuvia, joissa nainen on yhtä mukana orastavassa sutinassa kuin mieskin. Tällöin stoorin esteenä ovat tilanteelliset tekijät; kuka on hässinyt kenenkin exää/isää/vuohta, kuka muuttaa toiselle puolen maapalloa, kuka astelee alttarille väärä ihminen rinnallaan, kuka lupasi soittaa ja kuka hukkasi kenenkin yhteystiedot… Oli kyseessä sitten tilanteen tai naisen sanelema ’EI’, mies on aivan lumoutunut ja jahtaa naista: taivuttelee ystävättäret mukaan juoneen, stalkkaa naisen talon edustalla, tekee rakkaudentunnustuksia TV:ssa, juoksee liekkimereen…jne. MIKSI?! Mitä epätodennäköisemmältä tilanne vaikuttaa, sitä kovemmin rakastunut mies yrittää.

Olenkin soveltanut näitä elokuvien ja kirjojen oppeja käytäntöön; ollut vaikeasti saavutettavissa ja odottanut jahdin alkamista. Olen flirttaillut muiden kanssa – vain näyttääkseni viehätysvoimani Hänelle. Olen puurtanut niska limassa työssä ja koulussa – sulkenut silmäni ympäristöltä, jotta Hän saisi rauhassa katsella ja lähestyä minua. Olen vastannut ’Ei’ treffikutsuun, kun en ole ollut varma Hänen tarkoitusperistään (tai sitten olin varma, mutta #menkat). Olen kieltäytynyt baari-illan päätteeksi kahdenkeskisistä viinijatkoista, kun toivoin Hänen ennemmin kysyvän puhelinnumeroani.

Vei 25 vuotta ymmärtää, että ehkei kaikkea elokuvista voi soveltaa oikeassa elämässä. Se, mitä minun tulikin oppia oli, että riippumatta siitä, kaadanko kahvikupin jos toisenkin, aiheuttavatko vitsini kiusallisen hiljaisuuden, onko Hän exäni kaveri tai näkeekö Hän minut aina meikittömänä roskia viemässä – kaikesta tästä huolimatta Hän voi kokea minut ihastuttavana. Jopa niin ihastuttavana, että tekee aloitteen. Ja jos niin käy, siihen aloitteeseen on tartuttava, sillä voit olla varma, ettei nykypäivän prinssi hakkaa päätään seinään ja yritä montaa kertaa, jos kertaalleen annat kylmää kyytiä. He tietävät, että meressä riittää kalaa ja ymmärtävät ’Ei’:n merkityksen (paitsi kaikkein sinnikkäimmät takiaiset, joille kuulunee omistaa oma postauksensa). He soittavat kerran (tai pikemminkin lisäävät fb-kaverikseen) osoittaakseen kiinnostuksensa, mutta sinun on otettava kannustavia askeleita vastaan. Kukaan ei ole ajatustenlukija, ja edellä mainittu ritarillinen periksiantamattomuus on vain myytti.

Pelin henkeä ei saa toki tyystin unohtaa – pieni salaperäisyys on aina paikallaan. Mutta mietipä sitä, miltä se hänen silmissään näyttää, kun olet veljesi kanssa elokuvissa, kun Hän laittaa aina ensimmäisen viestin tai kun sattumalta tavatessanne esität, ettet huomaa…

Ne muutamat kerrat, jolloin olen itse tehnyt aloitteen, asenteeni on ollut seuraava: ’jos nyt ei tule selkeästi vihreää valoa, niin se oli siinä. Never again.’ Kyllä aloitteen tekeminen on tosielämän prinsseillekin yhtälailla kova paikka ja ajatus negatiivisesta tai edes epämääräisestä reaktiosta tuntuu nöyryyttävältä.

Tällaista tänään.

T. Pauliina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s